Судитимуть тих, хто постачав наркотики засудженим у Катеринівську виправну колонію

971 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть тих, хто постачав наркотики засудженим у Катеринівську виправну колонію

Організував наркобізнес неодноразово судимий кримінальний «авторитет» з Львівщини, який відбуває покарання в держустанові. До діяльності він залучив начальника одного зі структурних підрозділів Катеринівської виправної колонії та двох мешканців Рівненської й Львівської областей.

Рівненською обласною прокуратурою скеровано до Сарненського районного суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконне придбання, постачання на територію виправної колонії та збут засудженим наркотичних засобів. 

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомляє, що група діяла близько року, завдяки участі в ній начальника одного з відділень колонії. Саме він, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби та держави, відповідав за доставку на територію виправної установи наркотичних засобів та прикривав незаконну діяльність злочинної групи.

Окрім співробітника колонії до складу угрупування входив його син, а також один із засуджених - 32-річний уродженець Львова, який і організував бізнес, та його дружина, теж львів`янка. Вона  займалася придбанням, пакуванням наркотичних засобів - бупронорфінуобіцяла видати  та метадону, маскуючи їх під предмети повсякденного вжитку, та відвозила пакунки в Рівненську область або передавала їх поштою. Мешканець Рівненщини відповідав за передачу «товару» працівникові установи, котрий забезпечував безперешкодне потрапляння наркотиків до виправної колонії для подальшого збуту засудженим.

Членів організованого угрупування затримано після передачі наркотичних засобів.

Досудове розслідування проводили слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України та процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

За вказане кримінальне правопорушення передбачено покарання -  позбавлення волі на строк від 9 до 12 років, з конфіскацією майна. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також