Судитимуть трьох бурштинокопачів із Сарненського району

1002 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть трьох бурштинокопачів із Сарненського району

До суду скерували обвинувальний акт стосовно трьох жителів Сарненського району, яким інкримінують незаконне видобування бурштину організованою групою осіб.

 Досудовим розслідуванням було встановлено, що організував угруповання 27-річний чоловік. Він координував дії членів групи та вживав заходи для укриття неправомірної діяльності: визначав час і місця видобутку, купував необхідні засоби і знаряддя, розподіляв між членами організованої групи заробіток.

Двоє інших виконавців - віком 20 та 21 років, відповідали за доставку обладнання та безпосередньо займались незаконним промислом.

Чоловіків викрили у серпні 2021 року, коли вони здійснювали видобуток бурштину на ділянці Клесівського лісництва, поблизу сіл Крупове та Мочулище. В обвинувачених вилучили «сонячне каміння», мотопомпу та інше обладнання.

Обвинувальний акт скерували до Сарненського районного суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також