За збут наркотиків і зброї судитимуть трьох жителів Рівненщини

702 0

Ми у соцмережах:

За збут наркотиків і зброї судитимуть трьох жителів Рівненщини

Організував незаконний бізнес житель села Соснове, який наразі перебуває в СІЗО.

Поліцейські встановили, що злочинної діяльності чоловік залучив 37-річного знайомого з міста Березне та свого 86-річного батька.

У телефонному режимі зловмисник координував роботу: пенсіонер передавав посереднику «товар» і повідомляв місце, в якому його необхідно було збути «покупцю».

Перший факт продажу наркотиків правоохоронці задокументували у лютому цьогоріч — тоді зловмисник збув 24 грами канабісу.

А вже 28 березня під час чергового збуту поліцейські затримали 37-річного зловмисника: за три тисячі гривень він продав корпус гранати, пістолет із сімома патронами калібру, магазин із набоями до автоматичної зброї й канабіс. Крім того, пакетик із аналогічним вмістом речовини зеленого кольору чоловік мав при собі — його виявили під час поверхневої перевірки.

Жителя Березного затримали й помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів і у Рівненському слідчому ізоляторі, правоохоронці вилучили мобільні телефони, сім-картки, грошові кошти, чорнові записи, канабіс та інші речові докази, які мають значення у справі.

Наразі трьох зловмисників обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України, а 86-річний та 37-річний — ще й за ч. 1 ст. 309 ККУ.

Максимальне покарання, яке може загрожувати збувачам наркотиків і зброї — до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також