Судитимуть волинянина, який продавав на Поліссі зброю

645 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть волинянина, який продавав на Поліссі зброю

Злочинну діяльність 37-річного лучанина викрили та задокументували слідчі Сарненського райвідділу поліції за оперативного супроводу СБУ регіону та за процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури. Суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі понад мільйон триста тисяч гривень, але заставу він не сплатив, отож чекав результатів розслідування у СІЗО..

Торік 24 жовтня у місті Сарни лучанин збув за 45 700 гривень чотири гранати, автомат АК-12 та понад 2 тисячі патронів калібру 5,45.

А другого листопада неподалік села Катеринівка Сарненського району його затримали правоохоронці під час збуту чотирьох протитанкових гранатометів та реактивної гранати типу РПГ-22. Другу «партію» товару він оцінив у 40 тисяч гривень.

Під час огляду місця події та обшуку в автомобілі поліцейські виявили осколкову ручну гранату, а під час проведення слідчий дій у гаражі у Луцьку -  вилучили також понад 20 одиниць вибухових пристроїв: гранати та запали до них, підствольні гранати ВОГ-25, запальники до димових шашок та 610 набоїв різного калібру, повідомила поліція Рівненщини.

- Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік у ході двох оперативних закупок за майже 86 тис. грн збув 5 гранат, 4 протитанкові гранатомети, а також гвинтівку, 2160 патронів калібру 5,45 та реактивну гранату типу РПГ-22. Обвинувальний акт скеровано до Сарненського районного суду. Обвинувачений наразі перебуває під вартою. Свою вину чоловік визнає, але де взяв зброю на продаж – не каже, - повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Відповідно до санкції статті за незаконне зберігання і збут зброї, бойових припасів або вибухових речовин жителю Луцька може загрожувати від трьох до семи років позбавлення волі.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також