Судитимуть за порушення під час президентської виборчої кампанії

994 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть за порушення під час президентської виборчої кампанії

Із шести кримінальних проваджень, розпочатих слідчими Рівненської області, чотири вже скеровані до суду, одне — за територіальною підслідністю до Києва, ще одне — закрите за малозначністю.

За фактом крадіжки з офісу штабу на той час ще кандидата у президенти України Петра Порошенка кримінальне провадження, розпочате за фактом крадіжки, скеровано до суду з обвинувальним актом. Нагадаємо, 21-річний житель села Кідри, Володимирецького району пошкодивши металопластикові двері, викрав з офісу ГО "Солідарність". комп’ютерну техніку.  Його затримали в орендованій квартирі. На горищі оперативники знайшли частину викраденої техніки. За словами зловмисника, іншу частину він встиг віддати товаришу, а той - здав її до ломбарду.

Матеріали провадження, розпочатого за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України за фактом підкупу виборця у Березному, скеровані за підслідністю до столиці.

Осіб, які пошкодили приміщення виборчої дільниці у Демидівці, притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 173 КУпАП. Збитки відшкодовані, а кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна — закрите за малозначністю.

Кримінальне провадження за фактом умисного легкого тілесного ушкодження, розпочатого за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України відносно члена виборчої комісії, який розпилив газовий балончик в обличчя заступнику голови ДВК у Млинові, скероване до суду.

Також, 21 квітня під час голосування у другому турі виборів президента України двоє виборців у Сарнах та Дубні намагались винести бюлетені за межі приміщення виборчої дільниці. Відомості за фактами незаконного використання виборчих бюлетенів були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі матеріали провадження з обвинувальними актами скеровані до суду, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також