Судмедекспертиза: життя хлопчику можна було б врятувати за належного лікування

4557 0

Ми у соцмережах:

Ілля Омельчук - фото зі сторінки Антоніни Омельчук у Фейсбуці

12-річний Ілля Омельчук помер у квітні минулого року у відділенні онкогематології обласної дитячої лікарні, яким завідує Любов Краков’ян. Йому був поставлений діагноз гострий лейкоз. Батьки хлопчика вважають, що невиконання професійних обов’язків завідувачкою відділення стало причиною смерті їхнього сина.

Завершено досудове розслідування за фактом неналежного виконання лікарем-гематологом своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки, а саме – смерть неповнолітнього. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Рівненського відділу поліції.

Рівненської місцевої прокуратури повідомила, що завідувачка відділенння Рівненської обласної дитячої лікарнв під час стаціонарного лікування 12-річного хлопчика з онкологічним захворюванням неналежно виконала свої професійні обов’язки, що виразилось у ненаданні належної медичної допомоги, застосуванні до хворого профілактичних, а не терапевтичних доз препаратів, що призвело до настання у квітні 2017 року смерті неповнолітнього пацієнта.

Згідно із висновком комісійної судово-медичної експертизи життя,  потерпілого можна було б врятувати при наданні належної медичної допомоги. Обвинувальний акт стосовно лікаря скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також