Судову справу щодо поновлення міського голови Вараша будуть розглядати у закритому режимі?

1946 0

Ми у соцмережах:

Судову справу щодо поновлення міського голови Вараша будуть розглядати у закритому режимі?

Вараський міський голова Сергій Анощенко подав позов до Рівненського окружного адміністративного суду на міську раду, бо вважає, що депутати відсторонили його від посади 15 грудня незаконно.

«За» проголосували 23 депутати. За законодавством, після відсторонення міського голови його обов`язки виконує секретар ради.

Однак сам Сергій Анощенко рішення сесії вважає незаконним, бо нібито для його ухвалення не вистачило одного голосу.

Сьогодні окружний адмінсуд продовжував розгляд справи. Секретар Вараської міської ради Ірина Шумра була також присутня у суді разом із захисником.

Сергій Анощенко розповів, що і досі не отримав свою трудову книжку, а на днях на його банківську карту прийшли заробітні кошти.

- Існує чітка підстава, через яку депутати можуть відсторонити міського голову від займаної посади – це порушення закону України, - каже міській голова. – Окрім того, у депутатів не вистачило одного голосу для припинення моїх повноважень.

За словами Анощенка, депутати під час голосування не надали жодного обґрунтування для оголошення йому недовіри. Він вважає, що секретар ради разом із частиною депутатів рейдерським методом захопили владу.

До слова, на цій посаді Сергій Анощенко обраний уже вдруге і за ці роки його уже п’ять разів намагалися позбавити і навіть позбавляли повноважень.

Було й таке, що народні депутати Юрій Вознюк та Олег Осуховський виносили його з кабінету на руках і опечатували кабінет. Але щоразу Анощенко через суд поновлювався на посаді.

За словами секретаря міської ради Ірини Шамри, у голосуванні про позбавлення повноважень Анощенко брали участь 24 депутати, один із яких утримався. Голосував і сам голова. Тобто виходить, що Анощенко проголосував або «за» своє зняття, або ж «утримався».

Анощенко вважає, що протоколи сфальсифіковані. Суддя Володимир Щербаков попросив на наступне судове засідання принести бюлетені таємного голосування і заявив, що може закрити засідання від журналістів. Варто зазначити, що голосування відбувалося у таємному режимі.

Наступне судове засідання призначили на 3 квітня.

Вікторія Мамотюк


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також