Судять прапорщика, який кинув гранату під ноги поліцейським

1822 0

Ми у соцмережах:

фото - ЧаРівне

У Рівному продовжують судити військовослужбовця Сергія Захожого, що під час конфлікту зі знайомою кинув під ноги правоохоронців гранату. У суді встигли зачитати обвинувальний акт, а вчора мали допитати свідків у справі.

Справу слухає колегія суддів у складі Долі, Діонісьєвої та Крижової, повідомляє Денис Грищук з порталу ЧаРівне.

Нагадаємо, 14 листопада 2017 року до поліції зателефонувала рівнянка та повідомила, що в будинку на вулиці Відінській, 42-а нетверезий знайомий прийшов до неї у квартиру та погрожував її підірвати. До місця події направили співробітників роти спеціального призначення. Зловмисник знав про приїзд правоохоронців, а тому поліцейські вирішили піднятися на дев’ятий поверх пішки, аби не потрапити у пастку у ліфті. На сходовому майданчику вони побачили двох жінок та чоловіка, який з ними сперечався. А потім пролунав вибух. Правоохоронці лише встигнули вигукнути: «Лягай!». Аби зорієнтуватися у них було лише близько трьох секунд. Під час вибуху постраждав лише кривдник – він отримав осколкові поранення, розповіли у поліції.

На початку засідання адвокат обвинуваченого виступив проти присутності журналістів на засіданні.

- Це є приватне життя, оскільки мій підзахисний проживав із однією із потерпілих, - сказав він.

Потерпілі підтримали позицію адвоката.

- Там фіксуються окремі моменти приватного життя потерпілих, - додав військовий прокурор.

Суддя Крижова наголосила, що засідання є відкритим. Після цього прокурор зачитав обвинувальний акт. Зокрема повідомив, що гранату Захожий придбав за два дні до інциденту у с. Нова Любомирка. У подальшому переніс бойовий припас в особистих речах до помешкання потерпілої на вул. Відінській, 42-а.

- Прапорщик Захожий у помешканні потерпілої на дев’ятому поверсі будинку відкрито демонстрував боєприпас Ф-1, який був приведений у бойовий стан, висловлював погрозу у підриві даного боєприпасу перед потерпілими, а потім підірвав його, - каже військовий прокурор.

Старший сержант та лейтенант дістали легкі тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкових травм.

Вину обвинувачений визнає частково.

Прокурор запропонував суду наступний порядок дослідження доказів: допит потерпілих, обвинуваченого, дослідження документів, речових доказів у даному кримінальному провадженні.

Суд оголосив у справі перерву. Наступне засідання – 13 березня.

Обвинуваченому інкримінують незаконне поводження зі зброєю хуліганство та посягання на життя правоохоронців. Йому загрожує позбавлення волі на строк від дев`яти до п`ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також