Сухий корм для собак: як правильно підібрати

638 0

Ми у соцмережах:

Сухий корм для собак: як правильно підібрати

Особливості вибору сухого корму для дорослих собак. На що треба звернути увагу. Поради та рекомендації що до вибору корм для собак.

Сухий корм для собак – це чудовий вибір, але для того, щоб він приносив тварині максимум користі, необхідно знати деякі нюанси та вміти правильно підібрати харчування для свого домашнього улюбленця. При виборі продукту зазвичай покупець звертає увагу на бренд та ціну. Але окрему увагу необхідно приділити ще й іншим факторам. Це порода, вік, розміри, особливі потреби та можлива наявність хвороб.

Корм для собак за віком

Цуценя, яке тільки народилося, певний час харчується тільки молоком мами. Ветеринари рекомендують вводити сухий корм для малюків приблизно з тримісячного віку. Є спеціально розроблені раціони для цуценят, які враховують усі їх потреби. Маленька собака потребує повноцінного дробового харчування, адже вона витрачає значно більше енергії, аніж доросла! Найкращий варіант – обирати преміальні корми від надійних виробників. Вони точно містять усі необхідні вітаміни, мікроелементи та корисні речовини.

Також є окремі раціони для дорослих тварин та тварин похилого віку. Останні, наприклад, потребують особливого ставлення і харчування, адже їх потреби організму з часом змінюються. Від правильного вибору залежить здоров’я та тривалість життя вихованця.

Можна придбати якісний сухий корм для собак в інтернет-зоомагазині Petslike.

Корм для собак в залежності від породи

Порода також має велике значення у виборі відповідного раціону для домашнього улюбленця. Великі тварини швидше дорослішають, тому для них підбирається особливе харчування. Зазвичай для вихованців чималого розміру обирають відповідний розмір крокет. При цьому склад підібраний таким чином, щоб всі органи працювали правильно, енергія додавалась, не створюючи при цьому великого навантаження на організм.

Також важливо враховувати й спосіб життя тварини. Наприклад, молода, активна собака, яка витрачає багато енергії або якщо з нею інтенсивно займаються спортом та тренуваннями, потребує більшого вмісту вуглеводів та корисних мінералів. Можна підібрати й сухі корми для кожної породи окремо.

Лікувальні корми для собак

Собаки схильні до певних захворювань тих чи інших систем організму. Це можуть бути порушення роботи шлунково-кишкового тракту, нирок, сечовидільної системи. В такому випадку вони потребують лікувального корму. Але підібрати його правильно зможе лише лікар після огляду тварини.

Також ветеринарні раціони можуть назначатися у профілактичних цілях, або у певних періодах життя. Наприклад, після кастрації та стерилізації, в період вагітності та після пологів.

Поради та рекомендації

Незалежно від породи, віку та певних особливостей і потреб вашої тварини, окрему увагу слід приділити складу корму. Необхідно обирати якісні раціони, які містять натуральні інгредієнти, свіжі продукти, вітаміни та мінерали.

Склад не має містити синтетичні консерванти, ароматизатори та барвники. В якісні та хороші корми виробники додають виключно натуральні консерванти, які не шкодять здоров’ю тварини, а виконують лиш одну свою функцію – збереження свіжості, та продовження терміну зберігання харчування.

Якщо ви досі не визначилися з тим, що підходить вашій собаці, орієнтуйтеся на основні критерії:

  • Корм повинен бути смачним. Зрозуміти це можна по вашому улюбленцю. Якщо він з великим задоволенням з’їдає усю порцію – все добре!
  • Раціон має бути підібраний згідно віку, особливостей і потреб тварини. Якщо собака почуває себе добре, гарно виглядає, активна та бадьора – вибір зроблено вірно.
  • Корм потрібно обирати якісний від надійного та перевіреного виробника. Так можна бути впевненим в тому, що у складі добірна, високоякісна та перевірена сировина.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також