Суму хабара голова ЛКК написав на аркуші паперу

3867 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Суд виніс вирок завідувачу поліклінічного відділення Корецької міської лікарні Ігорю Йосипчуку, який вимагав і отримав 1500 доларів хабара за оформлення пацієнту групи інвалідності.

З січня 2023 року Ігор Йосипчук виконував обов’язки голови лікарсько-консультаційної комісії в КНП «Корецька міська лікарня». Саме у той період до медзакладу потрапив пацієнт із захворюванням ніг. Чоловік звернувся до завідувача поліклініки Ігоря Йосипчука з проханням надати йому висновок з діагнозом, оскільки хотів подати документи для оформлення групи інвалідності.

18 березня 2024 року лікар провів у робочому кабінеті черговий прийом пацієнта, під час якого написав на аркуші, що за 2000 грн здійсить вплив на голову та членів Острозької міжрайонної МСЕК, і ті нібито приймуть позитивне рішення про встановлення групи інвалідності. Під час наступної зустрічі, 23 квітня 2024 року, обвинувачений уже просив у чоловіка 1500 доларів за своє сприяння. Наступного дня після розмови посадовець отримав усю суму, після чого його і затримали правоохоронці.

ZAXID.NET повідомляє, що Ігор Йосипчук підписав із прокурором угоду про визнання своєї вини. Суддя Наталія Загородько визнала лікаря винним за ч.2 статті 369-2 Кримінального Кодексу України  (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та призначила штраф у розмірі 68 тисяч гривень. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також