Ні, це не кулінарні фантазії! Приготувати суп за три хвилини цілком реально. Головне, щоб був готовий бульйон.
За наявності готового бульйону (з курятини або овочів) такий суп можна приготувати всього за кілька хвилин.
Суп з яйцем дуже популярний в Азії. У Китаї він називається даньхуатан і готується на курячому бульйоні, в який тонкою цівкою вливають збите яйце, яке згортається тонкими пластівцями. Такий суп також часто готують у Європі, Америці та Японії.
Курячий бульйон, яйця, соєвий соус, зелена цибуля
Кількість інгредієнтів залежить від порцій і густоти супу. На одну порцію зазвичай потрібна склянка бульйону і одне яйце.
Яйця збити виделкою із соєвим соусом (за смаком). За бажанням можна чимось загустити – наприклад, борошном або крохмалем.
Тонкою цівкою влити в каструлю з нагрітим бульйоном, постійно помішуючи.
Перед подачею на стіл посипати нарізаною зеленою цибулею.