Суперником Вереса буде Минай

1616 0

Ми у соцмережах:

Суперником Вереса буде Минай

Найближчої суботи, 21 серпня, на стадіоні Авангард у Луцьку рівненський Верес зіграє матч 5-го туру VBet ліги. Суперником народного клубу стане Минай із Закарпаття. Ця гра розпочнеться о 17:00.

Днем раніше, 20-го серпня, на стадіоні Колос у Березному зіграють юнацькі команди Вереса та Миная. Матч VBet ліги U19 також розпочнеться о 17:00.

Лише четвертий сезон проводить ужгородський Минай у турнірах професіоналів українського футболу. Втім, за цей порівняно короткий період команда встигла пограти в усіх дивізіонах чемпіонату України і зібрати доволі солідний перелік нагород.

Футбольний клуб Минай (Ужгород) заснований у 2015 році. Упродовж перших двох років свого існування – виступав на місцевому рівні. У 2017 році Минай став чемпіоном Закарпаття, а також здобув Кубок та Суперкубок Закарпатської області.

Вже наступного сезону закарпатці стартували у чемпіонаті України серед аматорів, де дісталися чвертьфіналу.

А у сезоні 2018-2019 Минай дебютував у професіональному футболі. Того року команда впевнено виграла Групу А Другої ліги. У фіналі за золоті медалі Другої ліги минайці поступилися переможцю Групи Б - Кременю. Але, тим не менше, здобули право на підвищення у класі.

Вже у наступному сезоні Минай завоював золоті медалі Першої ліги чемпіонату України і вийшов до Української Прем’єр-ліги. Також того року закарпатці дійшли до півфіналу розіграшу Кубка України, де поступилися лише київському Динамо – 0:2.

Дебют в еліті українського футболу був невдалим. У двадцяти шести матчах Минай здобув лише чотири перемоги, програвши шістнадцять поєдинків. Команда посіла останнє, чотирнадцяте, місце у турнірній таблиці УПЛ і вилетіла до Першої ліги.

Саме в Першій лізі Минай мав би розпочинати нинішній сезон. Втім, Олімпік, який минулий чемпіонат УПЛ завершив тринадцятим, оголосив про відмову від участі у змаганнях. І саме Минай посів місце донеччан у VBet лізі 2021-2022.

У нинішньому сезоні Минай зіграв лише три матчі. Команда екс-вересівця Василя Кобіна перемогла Олександрію – 1:0, поступилася київському Динамо – 0:2 та зіграла унічию із Зорею – 1:1. Матч третього туру VBet ліги Минай – Колос було перенесено.

ДОСЬЄ:

Минай (Ужгород)

Рік заснування: 2015

Досягнення: чемпіон Першої ліги чемпіонату України (2019-2020), срібний призер Другої ліги чемпіонату України (2018-2019), володар Кубка Закарпатської області (2017), чемпіон Закарпатської області (2017), володар Суперкубка Закарпатської області (2017).

Найвище досягнення у чемпіонаті України: 14 місце в УПЛ (2020-2021). 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також