Сусід викликає депутата облради Петріва на детектор брехні

2931 0

Ми у соцмережах:

Олександр Бойчук викликає сусіда на детектор брехні

Резонансно завершилася сесія міської ради Рівного, адже директор обласного драматичного театру Володимир Петрів заявив, що йому погрожують забудовники. Особливу увагу він акцентував на будівництві на вулиці Павлюченка. Однак митець не сказав, що скаржиться на своїх сусідів.

Саме будівництво знаходиться одразу за парканом його «маєтку», де він проживає, навпроти торгового центру «Епіцентр». Замовниками робіт виступають дві родини підприємців, рідні яких займаються торгівлею. Вони й будують собі двоповерховий будинок з мансардою, що підтверджують документи.

— Моя родина з 1961 року обробляла цю землю, — розповідає Руслан Бицюк, який є одним із замовників робіт. — Земельну ділянку розміром близько 30 соток виділив для моєї бабусі колгосп імені Леніна на Басовому Куті, в якому вона працювала 30 років. Тут в нас був сад і город, який годував нашу родину. Тоді все було по-іншому, а не так, як зараз.

Після проголошення незалежності із земельних ресурсів моїй бабусі повідомили, що діє мораторій, який забороняє мати у власності 30 соток у межах міста. Через це місто у 2000-х роках віддало нам цю землю в оренду. Потім наша родина близько десяти разів зверталася до тодішнього міського голови Володимира Хомка, щоб депутати продовжили договір оренди. Однак депутати вирішили інакше.

Робота над фундаментом майбутнього котеджу 

Зі слів Руслана Бицюка, у 2015 році сесія поділила земельну ділянку, а ту частину, де був садок, віддали директору театру Володимиру Петріву:

— Як тільки він тут з’явився, то не дав нам навіть зібрати врожай з городу, з якого жила наша родина Бицюків. Усе зрівняв бульдозер: і посів картоплі, й дерева. Нам було боляче це бачити, проте з нами на контакт ніхто не пішов. Сказав, якщо не буде розголосу, то дасть шість мішків картоплі й дітки будуть ходити на вистави. Депутат Петрів на сесії ще звинувачував, що ми образили бабусю, яка живе поряд. Але це неправда, ми з бабусею Валею у хороших стосунках.

Після наполегливих звернень до рівненських депутатів інша частина колись великої земельної ділянки дісталася родині Бицюків. Спочатку землю їм пропонували продати, проте їхні діти вирішили будуватися.

— Я був шокований, коли почув, що про нас на все місто говорив Петрів, — розповідає Олександр Бойчук, батько якого володіє частиною земельної ділянки та отримав всі дозвільні документи для початку будівництва. — У нас родина — 11 осіб, в Руслана — 12. Нам потрібно десь жити, тому й будуємо собі родинне гніздо, згідно з будівельним паспортом.

У суботу я підійшов до свого майбутнього сусіда п. Петріва та запитав, хто йому погрожував. Він мені сказав, що спеціально не уточнював, а говорив у загальних деталях. Після цього грубо сказав: «Влада тут я. Будуватимеш те, на що я дам тобі дозвіл, тому не витрачай дарма гроші, бо все засиплеш».

Будинок Володимира Петріва

Оскільки Петрів говорив зі мною дуже зверхньо, то я готовий піти разом із ним на детектор брехні. Хай він конкретно розкаже громадськості, хто йому погрожував. Якщо це не так, то чекаємо від нього вибачень. Адже він, як «гідний» політик, прикрився бабусею, щоб не розповідати про власний будинок за парканом.

Наразі на земельній ділянці вирито кількаметровий котлован, в якому працює будівельна бригада. Керівник бригади розповідає, що фундамент потрібно робити збірний на блоках з гідроізоляцією. Так постановив архітектор, згідно з геологічними даними. Тому майбутній двоповерховий будинок матиме підвал. Будують все згідно з отриманими дозволами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також