Суттєво зменшено потужність енергоблоку №1 РАЕС

1060 0

Ми у соцмережах:

Суттєво зменшено потужність енергоблоку №1 РАЕС

Сьогодні о 5:26 ранку відключено турбогенератор ТГ-2 енергоблоку №1 через виявлення нещільності лінії конденсатного електронасоса турбоустановки. Потужність енергоблоку зменшено до 50%. Подію кваліфіковано рівнем «нуль - поза шкалою» за шкалою оцінки ядерних подій INES.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм. Причини події уточнюються. Введення турбогенератора ТГ-2 у роботу планується до 14-ї години поточної доби.

Зараз у роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1520 МВт. На енергоблоці №3 РАЕС триває 55 доба середнього планово-попереджувального ремонту. В ремонті – обладнання третього каналу системи безпеки. Проводиться модернізація машини перевантажувальної. Усі роботи виконуються згідно з графіком.

За минулу добу енергоблоками РАЕС вироблено 41,3 млн кВт год електроенергії, з початку місяця – 724,5 млн кВт год електроенергії та з початку року – 10 млрд 877,2 млн кВт год електроенергії. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також