Сувенірна екзотика

8875 0

Ми у соцмережах:

Сувенірна екзотика

Продовжуючи розпочату в минулому номері тему, сьогодні поговоримо про незвичні, екзотичні й, подекуди, навіть кумедні сувеніри, котрі можна придбати в Рівному.

Сувенір для фінансового добробуту Якщо ви напрочуд великий оригінал і бажаєте, щоб в інших залишилася про вас така ж оригінальна згадка — прямуйте у двір за торговим центром «Вікторія», що напроти універмагу. Саме там ви знайдете крамничку «Східні сувеніри», де продається чимало дивовижних речей з Китаю, Індії, Тайланду, В’єтнаму, Африки та інших екзотичних країн. Найдешевші сувеніри тут можна придбати за 40-50 копійок — саме стільки коштують ароматизовані палички, за 50-80 копійок можна придбати різноманітні монетки, за 1-2 гривні — амулети із зображенням символу року народження за східним календарем, за 6-10 гривень — символічні фігури нецке, кожна з яких має своє значення. Одні з найдорожчих сувенірів — велика китайська ваза за 1100 гривень та речі з позолотою — великого позолоченого Хатея, бога багатства, можна придбати за 1800 гривень, китайські картини з напівдорогоцінного каміння коштують 240 гривень, 600 гривень коштує картина, виготовлена з сандалового дерева. Як відомо, схід — справа тонка і в питанні придбання східного подарунка не обійтися без консультації спеціаліста. Адже, за словами продавця магазину Ольги Добровольської, навіть одна й та сама східна річ у різній обстановці та за різних обставин може нести різну інформацію й мати кілька смислових значень. Вивчає значення й символіку речей та їх вплив на долі людей китайська наука фен-шуй, якою, виявляється, захоплюється чимало рівнян. Якщо ж ви не надто сильні у китайських древніх вченнях, вам радо допоможуть правильно підібрати подарунок. Ті, хто експериментує з власною енергетикою та енергією своєї оселі, полюбляють різноманітні «мобіли» — рухливі «вічні двигуни», різноманітні маятники, які допомагають циркуляції повітря, розганяють негативну енергію, а спостереження за ними відволікає від буденності. Придбати їх можна в середньому за 53 гривні. Подібну функцію виконують різноманітні підвісні дзвіночки та підвіски, котрі називають «музикою вітру». За 70 гривень можна придбати чайні сервізи та набори для саке з червоної глини; справжні, а не декоративні кальяни коштують 80 гривень, оригінальні китайські шахи можна придбати за 145 гривень. Також привертає увагу надзичайно цікавий «вічний вузол», котрий, згідно з легендами, не можна ні розв’язати, ні розрубати. Придбавши його за 80 гривень і правильно підвісивши у своїй оселі, ви можете забезпечити собі матеріальний добробут.

Статуетки від «Сваровскі» та слони з Індії Різноманітну сувенірну екзотику можна придбати й в інших місцях. У відділі штучних квітів та сувенірів на першому поверсі Центрального універмагу продаються дерев’яні індонезійські маски — 25-60 гривень залежно від розміру. Любителі вишуканішої екзотики можуть придбати різноманітні коштовні вироби відомого бренду «Сваровскі» — від 105 до 965 гривень та грецький посуд із золотим напиленням — від 85 гривень за келих до 1650 гривень за вазу. У магазині «Делі» продаються товари з Індії. За словами продавця-консультата Ірини Власюк, найчастіше покупці цікавляться різноманітними слонами — стародавніми індійськими символами достатку та добробуту. Найдешевші маленькі латунні слоники коштують від 7 гривень, більші слони, прикрашені агатами — 20-35 гривень, «караван» слоників з 5-7 фігурок, виготовлених з мильного каменю, коштує 50-65 гривень, великі різьблені слони — 100-150 гривень. Постійним попитом користуються також латунні чи мельхіорові підсвічники — найдешевші можна придбати за 16-25 гривень, великі підсвічники на кілька свічок коштують 135-150 гривень. Жінкам сподобаються різноманітні індійські прикраси з мельхіору та різнокольорових камінців — підвіска та кульчики коштують 25-35 гривень. Вражають своєю красою та оригінальністю килимки, які за традицією вишивають блискучими нитками лише чоловіки — в середньому від 200 гривень, набори посуду — 350-450 гривень, бокали з охолоджуючим ефектом — 150 гривень. Як солідні подарунки згодяться великі латунні вази — 350-750 гривень, величезні, майже церковні підсвічники — 890 гривень, великі статуетки — рицар коштує 1200 гривень, богиня правосуддя Феміда — 750 гривень, а граціозна фігурка гончака — 2 тисячі гривень.

Прикольні сувеніри Та найбільше мене порадував відділ прикольних сувенірів на другому поверсі пасажу «Юність», що поблизу продовольчого ринку. Крім різноманітних кружок з іменами та дотепними написами — 8 гривень, сувенірних скарбничок — 19,20 гривні, підставок під ручки та мобілки у вигляді мавп та піратів — 20-34 гривні, наклейок з дотепами на автомобілі — 2 гривні чи такими ж неординарними табличками — 4 гривні, тут можна придбати й дещо цікавіші речі. Наприклад, за 18-60 гривень можна стати власником музичної іграшки, серед яких трапляються і звичайні ляльки, і фігурки дівчат на унітазах, приховані бризґалки, залежно від розміру, коштують 11-12 гривень, ляльки-«хохотушки» у вигляді відьм на мітлі — 18 гривень. Особливим оригіналам, безперечно, сподобається «подушка-пердушка», підклавши яку комусь з поважних гостей, можна отримати купу позитивних емоцій — коштує подібна «радість» 4-18грн., залежно від її розміру. «Смердючки в штани» коштують 2 гривні, щоправда, в чиїх штанях — своїх чи сусідових — їх потрібно застосовувати, достеменно невідомо. Якщо ж вам подарують симпатичну коробочку із зворушливим написом: «Я не зміг купити тобі подарунок, тому зробив його сам», не поспішайте радіти, бо в ній знаходиться не що інше, як дуже схожа на справжню штучна какашка. До речі, естети навіть можуть обрати її конфігурацію — вибір є! У цьому ж відділі можна замовити фотомонтаж з участю винуватця святкової події. Залежно від ваших побажань та фантазії, портрет іменинника можна помістити в екзотичні чи фантастичні місця, прикріпити його голову до тіла якоїсь знаменитості, роздрукувати виготовлену картинку на футболку, що особливо подобається іноземцям, чи виговити іменну наклейку на шампанське, що користуються успіхом на весіллях. Кажуть, що таке шампанське гості застіль викуповують за 100-150 гривень і вище. Враховуючи те, що коштує фотомонтаж від 9 до 40 гривень, залежно від розміру картинки та обсягу робіт, подібне капіталовкладення більш ніж вигідне. Тож не бійтеся бути оригінальними й вдалого вам полювання за цікавими сувенірами!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також