Свербить у горлі — почухайте вухо

6339 0

Ми у соцмережах:

Свербить у горлі — почухайте вухо

На перший погляд видається, що ці поради нелогічні. Однак багаторічна практика свідчить, що вони справді дієві.

Якщо ви не виспалися і вас долає сонливість — спробуйте виконати таку вправу. Вдихніть якомога більше повітря і затримайте дихання приблизно на 10 секунд. Таким чином вдасться на якийсь час прогнати сон.

На ділянці, розташованій під носом, є нерв, який відповідає за функцію чхання. Тому якщо ви відчуваєте, що хочете чхнути — натисніть злегка пальцем на цю ділянку.

Якщо ви трохи перебрали спиртного і прийшовши додому відчуваєте, що навколо вас все крутиться — спробуйте змінити позу ноги або руки. Бажано знайти якусь опору — результатом цього стане те, що мозок отримає нову команду. А оскільки від старої він вже відключився, то запаморочення швидко минеться. При цьому краще міняти положення рук, оскільки на них більш чутливі нервові закінчення.

Читайте також: як позбутися від запаху поту

Під час розмови по телефону при поганій чутності краще перемістити трубку на праве вухо. Пояснюється це тим, що ліва півкуля мозку краще спрацьовує при сприйнятті інформації. Що стосується правої півкулі, то вона краще сприймає тональність, тому розмовляти краще, приклавши трубку саме до правого вуха.

Якщо в горлі з'явився свербіж — почухайте мочку вуха. Буквально через кілька секунд свербіж минеться. Пояснюється це тим, що нерви вуха і горла тісно пов'язані між собою. Тому масажуючи вухо, ми тим самим лікуємо горло від сверблячки.

Відчуваєте тяжкість у шлунку через те, що переїли, — пожуйте жуйку. Під час жування в організмі виділяється велика кількість слини, що сприяє інтенсивному виділенню шлункового соку. Тому їжа перетравиться значно швидше.

Якщо з якоїсь причини відчуваєте посилену нервову напругу, спробуйте взяти в рот великий палець і надути щоки. Напруга невдовзі зникне. Фахівці пояснюють це тим, що у великому пальці розташована велика кількість нервових закінчень, через які проходять імпульси.

Щоб запобігти печії, краще лежати на лівому боці. Пояснюється це тим, що шлунок має непряму форму. Тому якщо ви лягаєте на лівий бік, шлунковий сік не може потрапити в стравохід.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також