Сверблять куточки очей? Можливо, мало сліз

1772 0

Ми у соцмережах:

Сверблять куточки очей? Можливо, мало сліз

У кутку наших очей є слізні протоки. Один канал або прохід знаходиться в нижній повіці, а інший — у верхній. Ці крихітні отвори дозволяють зайвим сльозам стікати з поверхні очей в ніс. У куточку очей також знаходиться слізна серцевина. Це маленька рожева ділянка, що складається з залоз, що виділяють олії для підтримання вологості очей і захисту їх від бактерій. Якщо свербить в куточках очей, то на це може бути кілька причин.

Синдром сухого ока. Залози виробляють сльози, які допомагають зволожити очі й зберегти їх здоровими. Але коли сліз недостатньо для зволоження очей, ми можемо відчувати свербіж і сухість очей, особливо в куточках. З віком таке явище стає все більш поширеним. Це відбувається тому, що слізні залози виробляють менше сліз. Синдром сухого ока викликають і неправильне використання контактних лінз, такі захворювання, як діабет, тиреоїдна хвороба, синдром Шегрена і вовчак; деякі ліки, такі як сечогінні, протизаплідні таблетки і антигістамінні препарати.

Кон’юнктивіт. Цей стан розвивається, коли щось дратує кон’юнктиву. При цьому може спостерігатись почервоніння очей, свербіж, сльозотеча, опухлі повіки і виділення слизу.

Алергія. Викликає запальну реакцію в організмі, яка може мати багато симптомів, включаючи набряклість, свербіж, почервоніння, водянисті виділення і печіння в очах. Симптоми алергії можуть уражати не тільки куточки очей, але і все око, включаючи повіки.

Інфекція слізних проток, або дакріоцистит. Це стан, коли ваша дренажна слізна система інфікується. Блокування дренажної системи може статися, якщо є будь-яка травма носа або утворення носових поліпів. У разі дакріоциститу або інфекції слізних проток в куточку очей може відчуватися біль і свербіж. Можуть бути також виділення з куточків очей, а іноді лихоманка.

Блефарит. Стан, при якому запалюється зовнішня частина повіки, викликають стафілокок або інші типи бактерій. У разі блефариту можуть спостерігатися набряк і болючість повік, а також почервоніння і свербіж в куточках очей.

Лопнула кровоносна судина. Крім появи яскраво-червоної плями на білій частині ока, можуть також відчуватися свербіж. Щоразу коли відбувається крововилив, ці симптоми будуть відчуватися в очах.

Контактні лінзи. Занадто довге носіння контактних лінз або відсутність їхньої дезінфекції може призвести до сухості очей і бактеріальної інфекції. Ви можете відчути свербіж в куточку очей, якщо лінзи заважають виробництву сльози.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також