«Світло» є, а тепла немає: у Рівному намагаються навести лад з відключеннями

5917 0

Ми у соцмережах:

«Світло» є, а тепла немає: у Рівному намагаються навести лад з відключеннями

В різних частинах Рівного склалася ситуація, коли мешканці багатоповерхівок залишаються без тепла по кілька діб.

Причина у відключеннях електроенергії. Адже подача електроенергії до котелень не співпадає з тепловими пунктами, які направляють теплу воду до будинків.

Як розповів для «РВ» голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, проблема полягає у лімітах електроенергії, які виділила держава. Їх по всій державі катастрофічно не вистачає:

- Усі мешканці Рівненщини мають зрозуміти, яка склалася ситуація під час війни. Минулого року на цю дату ми мали ліміт дозволеного споживання 485 МВт. Зараз для нашої області доведений ліміт електроенергії 272 МВт. Це означає, що ми зараз маємо на 55% менше електроенергії, ніж минулого року.

Зараз наше головне завдання – це забезпечити 100% водопостачання та теплопостачання Рівненщини. У мене вранці була проведена нарада по неспівпадінню подачі електроенергії у котельнях та житлових будинках. Наші котельні мають бути максимально більше часу з електроенергією, щоб могли підігріти воду і направити її людям. Зараз є питання з насосами у самих багатоповерхівках. Однак уже вдалося порозумітися з енергетиками. Прошу в усіх набратися терпіння. Адже на Рівненщині ще хороша ситуація порівняно з іншими областями. Я уже мовчу про Херсон.

Додамо, влада не приховує, що Росія – це підступний ворог. Може скластися ситуація, коли взимку всі залишаться без газу, тепла та електроенергії. В таку разі люди зможуть отримати допомогу в «Пунктах незламності».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також