Світлофори на Рівненщині обладнають резервним живленням, але не усі

250 0

Ми у соцмережах:

Світлофори на Рівненщині обладнають резервним живленням, але не усі

Через відключення електроенергії на аварійних перехрестях Рівненщини світлофори планують обладнати резервним живленням. Зокрема, йдеться про автомобільні шляхи міжнародного значення.

Таке обладнання допоможе розвантажити рух та запобігти аварійним ситуаціям на дорогах.

Про це Суспільному розповів заступник голови ОДА Олександр Кохан.

Сьогодні під час наради щодо безпеки дорожнього руху йшлося про встановлення автономного живлення світлофорів, зокрема на перехрестях:

- Ми говоримо не про всі світлофори в області, а про ті, які найбільш навантажені. Якщо світлофори не працюють — більше ризиків аварій. Тоді було прийнято рішення обладнати їх акумуляторами, які дозволять працювати під час відключення електропостачання. Мова йде про траси — М-06 (Київ-Чоп, М-07 (Київ-Ковель-Ягодин) , Н-25 (Городище- Рівне- Старокостянтинів), Н-22 (Устилуг — Луцьк — Рівне) .

Заступник голови ОДА розповів, що планують обладнати світлофори відповідно до пріоритетності.

- Ми визначаємо найбільш навантажені ділянки доріг та перехрестя. Це — невелика кількість. Наприклад, зараз треба зробити вісім світлофорів. Потім поступово зробимо інші, менш навантажені ділянки доріг. Будемо дивитися і по відключеннях, і по навантаженості на ті чи інші автошляхи, — зазначив Олександр Кохан.

Він додав, що визначити, скільки загалом це коштуватиме, наразі не може:

- Світлофори, як і будь-яке інше обладнання, обслуговуються підрядними організаціями. У кожного світлофора є свій власник. Наприклад, є автодороги, які обслуговуються службою відновлення та розвитку інфраструктури, є які належать органам місцевого самоврядування. Відповідно різні бюджети, різні підрядники. Не мені визначати ціну, це будуть дивитися підрядники.

За відсутності електропостачання таке обладнання забезпечує живлення впродовж десяти годин. У Рівному світлофори встановлені на кількох ключових перехрестях міста. До них належать:

проспект Миру;
перехрестя вулиць Грушевського та Богдана Хмельницького;
перехрестя вулиць Чорновола та Карнаухова;
вулиця Соборна біля ремонтного заводу;
вулиця Соборна біля дитячого навчального закладу;
перехрестя вулиць В. Стельмаха та площа Перемоги. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також