Світлофори у Рівному обладнають «батарейками»

1132 0

Ми у соцмережах:

Світлофори у Рівному обладнають «батарейками»

У Рівному хочуть забезпечити міські світлофори резервним живленням, яке дозволило б їм працювати постійно, незважаючи на періодичні знеструмлення. Таку ідею планують розглянути на одній з найближчих сесій міськради. Обійдеться ця затія недешево, зате допоможе зменшити аварійність на дорогах. Тим більше в темну пору.

Як йдеться у проєкті рішення, який пропонує група міських депутатів, світлофори хочуть заживлювати від літієво-залізо-фосфатних акумуляторів напругою 24 В. А швидку зарядку їм забезпечать інвертори. Працювати це обладнання зможе як у 50-градусну спеку, так і в сильні морози до –30.

Роман Денисюк, депутат міськради Рівного, співавтор проєкту рішення:

— Передбачена кількість — 20–25 перехресть. Орієнтовна загальна вартість — 5 мільйонів гривень. У результаті світлофори будуть працювати до 7 годин після знеструмлення та за 4 години відновлювати заряд акумуляторів.

Якщо детальніше, то кожен такий комплект на один світлофорний об’єкт обійдеться приблизно у 189 тисяч гривень. З них сам акумулятор «потягне» на 85 тис. грн, ще 53 тис. піде на інвертор, 12 тис. на зарядний пристрій, а решта 39 тис. — на електротехнічну шафу з автоматичною системою підігріву та вентиляції. Якщо на сесії за це проголосують, то за переобладнання світлофорів візьмуться уже в новому році.

Як розповідають у «Міськсвітлі», про такі наміри депутатів вони ще не чули. Але сама ідея їм подобається, адже справді дозволить поліпшити ситуацію на дорогах. Особливо на п’яти найбільш складних перехрестях міста, куди під час знеструмлень поліції часто доводиться залучати регулювальників.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також