Світова криза: проблеми не лише у нас, вони — всюди

2020 0

Ми у соцмережах:

Світова криза: проблеми не лише у нас, вони — всюди

Аналітики назвали понеділок 26 січня одним із найсуворіших днів для ринків праці по обидва боки Атлантики. Намагаючись знизити витрати в складних умовах економічної кризи, провідні компанії світу оголосили про скорочення 76 тис. робочих місць.

Наймасштабніші скорочення очікують США Наймасштабніші потрясіння очікують ринок праці США, — пише ВВС. Компанія Caterpillar, яка випускає будівельне устаткування, оголосила про рішення звільнити 20 тис. осіб. У результаті злиття двох фармацевтичних гігантів Pfizer і Wyeth без роботи залишаться 19,5 тис. працівників. Американський оператор мобільного зв’язку Sprint Nextel має намір звільнити 8 тис. працівників, що становить 14% персоналу, й заморозити внески інших працівників через різке ослаблення споживчого попиту. Минулого тижня про скорочення 5 тис. осіб оголосила компанія Microsoft. Компанія Intel планує звільнити 6 тис. працівників. Про звільнення персоналу також оголосили такі компанії, як General Motors, Sprint Nextel, Texas Instruments і Home Depot, — повідомляє The Financial Times.

Ситуація в Європі Серед європейських фірм, що обрали таку ж стратегію, — голландський виробник електроніки й медичного устаткування Philips, фінансова група ING, а також найбільша у світі сталеливарна компанія Corus, — пише BBC. Компанія Philips планує скоротити 6 тис. осіб через падіння попиту на свою продукцію. Найбільша у світі сталеливарна компанія Corus підтвердила повідомлення про скорочення 3,5 тис. працівників. Здебільшого постраждають працівники заводів, розташованих у Великобританії. Підприємству, купленому в 2007 році індійською Tata Steel, серйозного удару завдало падіння попиту на сталь із боку автовиробників і будівельної індустрії. Упродовж цих місяців кризи американська економіка втратила більше робочих місць, ніж за всі роки після закінчення другої світової війни. Кількість робочих місць скоротилася в грудні на 500 тис., а в цілому за рік зростання безробіття становить 2,4 млн. робочих місць, що є рекордом з 1945 року. У Великобританії також зареєстровано серйозне зростання безробіття з вересня по листопад 2008 року. Загальна кількість безробітних становила 1,92 мільйона, що є рекордним показником із вересня 1997 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також