Свіжа чи штучна: як вибрати ялинку

647 0

Ми у соцмережах:

Свіжа чи штучна: як вибрати ялинку

На що потрібно звернути увагу при купівлі ялинки

Жива ялинка радуватиме ароматом, крім цього, хвойні ефірні олії мають бактерицидну дію, цілюще впливають на нервову систему, знімають напругу і нервозність.

Штучну ялинку використовувати можна багаторазово, що відчутно економить бюджет, і від неї не буде голок на підлозі. Але якщо ялинка неякісна, вона може завдати шкоди здоров'ю.

Зазвичай на ялинкових базарах можна знайти ялину, сосну і ялицю. Ялина простоїть не більше 10 днів, сосна – близько 12 днів, а ось ялиця радуватиме аж два тижні.

На що звернути увагу при виборі живої ялинки:

  • Здорова і свіжа ялинка має однорідний колір.
  • Стовбур ялинки повинен бути товстим і як гілки покритий голками.
  • Ширина першосортної ялинки повинна бути не менше половини висоти.
  • Гілки кожного ярусу ялинки повинні розташовуватися на одному рівні та мати достатню кількість внутрішніх пагонів для рівномірної густоти.

Коли вже обрали ялинку, візьміть її за середину стовбура, підніміть і злегка вдарте нижньою частиною об тверду поверхню. Якщо в результаті з неї осипалося багато голок, брати таку ялинку не варто. Також на ялинці не повинно бути цвілі та грибків.

Якщо у ялинки тонкий стовбур, але при цьому сама вона немаленьких розмірів, то її не варто купувати. Такий стовбур свідчить про хворобливість ялинки.

Гілки ялинки повинні бути пружними та еластичними. Спробуйте зламати одну з них. Якщо у вас це легко вийшло, та до того ж чутно сухий тріск, то дерево, скоріше за все, старе та обморожене.

Щоб якомога довше зберегти ялинку свіжою:

  • не рекомендується встановлювати ялинку біля опалювальних приладів;
  • потрібно час від часу обприскувати ялинку свіжою водою.

Як вибрати штучну ялинку

На таку ялинку обов'язково має бути сертифікат безпеки, наявність якого підтверджує якісну, нетоксичну продукцію. Погладьте штучну ялинку проти "шерсті", злегка посмикайте голки та погніть гілочки – якісній штучній ялинці це не зашкодить.
Ялинка з якісного матеріалу не пахне!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також