Однак крім плюсів, у тостах є й мінуси. Процес підсмажування змінює їхню структуру, зменшуючи кількість води. Через це поживні речовини в ньому стають більш концентрованими — у підсмаженому хлібі порівняно з порцією такої ж ваги свіжого хліба буде більше калорій, цукру, консервантів, жиру й солі. Це робить його не найкращим варіантом для людей, які мають серцево-судинні захворювання або роблять все для їхньої профілактики.
Крім того, якщо тости надто засмажити, утворюється акриламід — речовина, яка у великих кількостях вважається шкідливою.
Попри все експерти з правильного харчування схиляються до тостів. Але зауважують: їх не слід пересмажувати.
Склад продукту теж грає суттєву роль. Тости з білого хліба з рафінованого борошна не стануть кориснішими, скільки їх не смажте. Найкращий варіант — цільнозерновий хліб, багатий клітковиною, білком, вітамінами (група В) і мінералами (калій, магній). А також варто звернути увагу на хліб, що готується на заквасці.





