Своєчасне лікування ангіни: види, симптоми, типи лікування – Стоматидин

1254 0

Ми у соцмережах:

Своєчасне лікування ангіни: види, симптоми, типи лікування – Стоматидин

Ангіна – це інфекційне заразне захворювання, яке спричинене патогенними мікроорганізмами. Також причиною ангіни нерідко можуть бути віруси, рідше грибкові інфекції. Симптоми різних видів ангіни бувають схожими, але лікувати їх потрібно по-різному. Розчин для полоскання горла Стоматидин призначають як один із засобів лікування. Розберемося у видах ангіни та специфіці їх лікування.

Яка буває ангіна

Ангіна за ступенем тяжкості захворювання, формою перебігу та збудникам може ділитися на кілька видів. На консультації лікар визначає вид тонзиліту (загострення хронічної форми, чи гостра форма – ангіна. Якщо діагностовано гостру форму, в залежності від того, якого виду ангіна, лікування буде призначено специфічне.

Визначають такі основні види захворювання:

  • Катаральний – найлегший вид з поверхневим запаленням тканин, що може протікати як без температури, так і з її незначним підвищенням;
  • Герпетичний – саме цей вид найчастіше діагностується у дітей, він супроводжується високою температурою, сильною слабкістю, ознобом;
  • Лакунарний – у народі цей вид називають «гнійною ангіною», відрізняється особливо важким перебігом захворювання, на мигдаликах утворюються гнійні виразки;
  • Фіброзний – відмінна риса цього виду в тому, що від початку захворювання на горлі та мигдаликах утворюється наліт у вигляді плівки жовто-зеленого кольору;
  • Флегмозний – вид ангіни, при якому уражається лише одна мигдалина, вона збільшується у розмірах, дуже болюча при ковтанні та пальпації;
  • Некротичний – один із найважчих видів ангіни, який супроводжується блюванням, нудотою, непритомністю;
  • Виразково-туманний – цей вид ангіни піддається дуже тривалому лікуванню, терапія може затягтися кілька місяців, найчастіше уражається лише мигдалина.

Не кожну ангіну можна лікувати самостійно в домашніх умовах. Деякі види дають дуже серйозні ускладнення, особливо на серце. Тому перед лікуванням, якщо захворіло горло і піднялася висока температура, а якщо є ще й інші з вище перелічених симптомів, зволікати не можна. Консультація лікаря за будь-якої ангіни обов'язкова.

Типи лікування в залежності від виду ангіни

Залежно від виду гострого тонзиліту лікарі призначають антибіотичні засоби. При кожному виді ангіни лікарі призначають різні антибіотичні засоби. При всіх типах захворювання, що супроводжуються високою температурою, лікарі призначають жарознижувальні, але приймати їх можна лише за високої температури. Решта лікувальних засобів назначаються в залежності від особливостей організму тяжкість перебігу захворювання.

Незалежно від типу ангіни лікар рекомендуватиме полоскання горла. Один з найкращих препаратів, який комплексно впливає на уражені ділянки горла, - це Стоматидин. Полоскання зі Стоматидин локально знезаражує хворе горло. Антисептична дія препарату впливає бактерії та грибки. Крім того, Стоматидин очищає горло при гнійній ангіні, знімає плівку нальоту при фіброзному тонзиліті. Використовувати Стоматидин при ангіні рекомендують навіть якщо її форма найлегша і протікає без підвищення температури, як ефективний засіб лікування та зняття симптомів. Полоскати горло потрібно правильно, за інструкцією, не рідше 2-3 рази на день. Препарат має пролонговану дію, тому навіть такої кіль кості полоскань вистачить (згідно з інструкцією дія Стоматидину триває 8-10 годин).

Ангіну не можна лікувати самостійно або не зважати на неї, недоліковане захворювання дає важкі ускладнення. Фахівці рекомендують мати Стоматидин в аптечці, щоб за перших ознак захворювання завадити хворобі перейти у важку форму.

Література:

  1. Biolato M., Miele L., Gasbarrini G. et al. Abdominal angina // American Journal of the Medical Sciences. 2009. № 338 (5). P. 389–395.
  2. Інструкція до препарату Стоматидин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також