Священик теж купує землю від ОДА

2131 0

Ми у соцмережах:

Священик теж купує землю від ОДА

На сайті Рівненської ОДА щомісяця з’являються розпорядження про продаж земельних ділянок, які розташовані поза межами населених пунктів. Процедура — звична. Але продає ОДА й ту землю, яка на території вже об’єднаних територіальних громад. Хоч саме ОТГ могли б самі вирішувати, що і за скільки продати.

Ключовим у цьому є питання — за скільки. Грошову нормативну оцінку таких ділянок здійснюють спеціалізовані організації. Проте суми завжди виходять значно меншими за ринкові. Та й кошти за продаж земель поза межами населеного пункту наразі надходять у державний бюджет, а не у місцевий. І хоч багато хто наполягав, що з продажем земель ОТГ варто почекати, та Рівненська ОДА продовжує їхній продаж.

Так, минулого тижня перший заступник голови ОДА Віталій Ундір доручив Радивилівській РДА продати 9,2 га поблизу села Пустоівання, що входить до Козинської ОТГ. Купує землю її попередній орендар — дубенське товариство «Стренс», що спеціалізується чи не на всьому: від надання майна в оренду і будівництва до вирощування сільгоспкультур. Належить підприємство дубенським бізнесменам Володимиру Меткому та Юрію Янчуку. За понад дев’ять гектарів неподалік залізниці та траси Київ-Чоп вони заплатять, відповідно до розпорядження керівництва ОДА, 989,5 тис. грн. Якщо підрахувати, то гектар землі промисловості обійдеться підприємству в менш як чотири тисячі доларів.

Окрім того, нещодавно Рівненська ОДА надала дозвіл провести грошову оцінку 61 сотки землі поблизу Городка Рівненського району, якою досі користувалося ВАТ «Рівнезалізобетон». Хоче купити земельну ділянку бізнесмен-священик Микола Ільчук. Отець Микола служить в Обарові, а заодно є співвласником підприємства з виготовлення меблів та, як писали ЗМІ, має магазин. Земля, яку хоче купити Микола Ільчук, також належить до земель промисловості, тож оцінять її недорого.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також