Священний Синод ПЦУ призначив нових керівників у два монастирі на Рівненщині

1794 0

Ми у соцмережах:

Священний Синод ПЦУ призначив нових керівників у два монастирі на Рівненщині

Сьогодні у резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). У засіданні взяли участь усі його члени. Священний Синод ухвалив низку рішень, які стосуються життєдіяльності Рівненської єпархії.

За поданням преосвященного Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького, ієромонах Даниїл (Шишканинець) призначений намісником Чоловічого Хрестовоздвиженського (Чеснохрестського) монастиря Рівненської єпархії УПЦ (ПЦУ) в с. Панталія Дубенського району - замість ієромонаха Арсенія (Омельчука), а ігуменя Анна (Кулінець) призначена настоятелькою Свято-Варваринського жіночого монастиря Рівненської єпархії УПЦ (ПЦУ) в м. Дубно - замість ігумені Єфросинії (Табуринської).
 
Також на прохання преосвященного Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького, було надано благословення на місцеве шанування у Рівненській єпархії ікони Божої Матері «Одигитрія Дорогобузька» і встановлення дня її шанування 10 серпня (28 липня ст. ст.).
 

Повністю про засідання Священного Синоду можна почитати на офіційному сайті Православної Церкви України 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також