Священник, який хотів збудувати монастир у Рівному, забрав заяву

3620 1

Ми у соцмережах:

Фото з хресної ходи

Перш ніж будувати храм, релігійні громади Рівного зазвичай спершу радилися з міськими посадовцями, а тоді вже подавали документи з офіційним проханням виділити землю під будівництво. Священник із сусіднього з Рівним села Корнин зробив навпаки — сам знайшов ділянку в місті та несподівано для всіх написав клопотання до міськради. Хотів священник у Червоних Горах збудувати чоловічий монастир, при якому відкрити храм і притулок. Ідея наче й хороша, але міська рада її, що очевидно, не підтримала б. Бо монастир був би у московському підпорядкуванні.

З клопотанням надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки під будівництво чоловічого монастиря звернулася релігійна громада Свято-Воскресенської парафії села Корнин Рівненського району, яку очолює священник Володимир Стахнюк і яка належить до Рівненської єпархії УПЦ, що в єдності з Московським патріархатом.

Громада просила міську раду надати 42 сотки на вулиці Мелетія Смотрицького у Рівному. Земельна ділянка наразі вільна від забудови і розташована неподалік зупинки маршрутки №66.

Проект рішення підготувало міське управління земельних відносин, оскільки реагує на всі звернення, які до нього надходять. Проте чи віддавати у постійне користування землю громаді УПЦ мали би вирішувати міські депутати на сесії. А прихильники будівництва чоловічого монастиря Московського патріархату в сесійній залі навряд чи знайшлися б.

Священник Володимир Стахнюк спершу сподівався на позитивне голосування міських депутатів, проте цього тижня заяву, яку подав до міськради, відкликав. Кілька днів тому священник так розповідав про свої плани:

— Подав документи не лише на землю під монастир Святих Антонія і Феодосія Печерських, а й на меншу ділянку поряд — для будівництва храму Рівноапостольного князя Володимира. На тому місці — горбочок, людям там являлися й ікона святого Антонія, і вогненний стовп, вони просять, щоб там була святиня.

А я вже сім храмів побудував, це буде восьмий, якщо все буде добре. Спонсори для будівництва є, а ділянка там зараз занедбана, зі сміттям. Біля храму чи монастиря пробили б свердловину — була б цілюща вода, людям було б там добре. Окрім того, при монастирі планую зробити притулок для хворих та немічних людей, як у Вараші. Ченці їх би доглядали. Владика Варфоломій дав благословення на цю справу. А храм, в якому молитва буде, ніколи місту не зашкодить, це ж не якийсь бар.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також