«Святкуйте, але все має бути в міру» - Віктор Ляшко

670 0

Ми у соцмережах:

 «Святкуйте, але все має бути в міру» - Віктор Ляшко

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликає українців свідомо поставитися до Різдвяних і новорічних свят в умовах епідемії.

 

 «Коли говорити про нинішній грудень, з урахуванням усього, що ми пережили з березня, то тут не повинні забувати про таку річ, як пандемічна втома. Вона характерна для країн усього світу. Ми могли б заборонити урядовим рішенням ярмарки, новорічні ялинки, але був би жорсткий супротив, і люди могли б не дотримуватися обмежень. Тут головне - суспільна відповідальність. Я у неї вірю», - зазначив Віктор Ляшко в ефірі Радіо НВ.

Водночас він зауважив, що встановлені норми не виконуються: «Коли я через тиждень приїжджаю в Києві у популярний торгово-розважальний центр і бачу, що жодна з норм не виконується. Це безвідповідальне ставлення власника бізнесу. І таких ситуацій у нас велика кількість».

Саме тому запровадили карантин вихідного дня, і він дозволив «збити зростання епідемічної кривої», наголосив Ляшко.

«Ми розуміємо, що зараз питання у тому, щоб люди трошки відпочили від пандемічної втоми… Ми закликали усіх свідомо поставитися до Різдвяних і новорічних свят. Святкуйте, але все має бути в міру, і після цього ми маємо закритися для того, щоб підготуватися до можливого зростання захворюваності на грип та ГРВІ, серед яких може бути і коронавірус», - сказав Віктор Ляшко.

 Він закликав кожного почати із самого себе «і загалом допомогти нашим медикам - дати їм можливість також відпочити».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також