Табір уходить… на сміттєзвалище до Рівного

1405 0

Ми у соцмережах:

Табір уходить… на сміттєзвалище до Рівного

Цілим табором навесні щороку приїджають із Закарпаття до Рівного роми — заробляють на сортуванні сміття на рівненському сміттєзвалищі.

В той же час на вулицях Рівного з’являються й їхні діти-жебраки, які поводяться нахабно — чіпляються до перехожих, плюються, грюкають по припаркованих автомобілях, просячи милостиню. Вразливі рівняни навіть зареєстрували петицію до міської влади з вимогою розібратися з малолітніми хуліганами: «Чому органи опіки не звертають увагу на безліч малолітніх потенційних злочинців, що тероризують містян, туристів та бізнес?». На цю петицію аж надто різко відреагував міський голова, запропонувавши «запакувати усіх ромів у автобус» та вивезти з Рівного. Однак згодом вибачився.

Олександр Третяк, міський голова:

— Я висловився надто емоційно, за що хочу попросити вибачення. Водночас у нашій громаді справді склалася складна ситуація з протиправними діями різних осіб, що займаються жебракуванням та іншими протиправними діями, що порушують правила громадського порядку. Боротися з ними правоохоронці намагаються, втім, безрезультатно. Адже в нашій державі жебракування офіційно не заборонене.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Загалом більшість ромів у Рівне приїздить із Закарпатської області. Саме вони й жебракують. Таке відбувається щороку. Дивно, що лише зараз городяни звернули на це увагу. Загалом якогось сплеску злочинів, які б вчиняли саме роми, не спостерігається. Однак на усі випадки порушення закону є відповідна реакція поліції. Якщо говорити про ромів, то серед них, як і всюди, зустрічаються різні люди. Один може порушувати закон, а інший ні. Але поліцейські реагують на усі повідомлення. І це не залежить, чи здійснив злочин ром чи хтось інший.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також