Таємним голосуванням судді обрали собі у Рівному керівника

1475 0

Ми у соцмережах:

Таємним голосуванням судді обрали собі у Рівному керівника

Це відбулося сьогодні під час зборів суддів у Рівненському апеляційному суді.

Нагадаємо, що відповідно до ст.20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» адміністративними посадами в суді є посади голови суду та заступника (заступників) голови суду, які обираються зборами суддів відповідного суду з числа суддів цього суду шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів відповідного суду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом.

Під час зборів судді визначилися, хто наступні три роки очолюватиме Рівненський апеляційний суд. Кандидатуру Олега Полюховича на зайняття адміністративної посади запропонували судді й одноголосно підтримали. Він працює суддею апеляційного суду області з 2008 року. У квітні 2014 року був обраний головою Апеляційного суду Рівненської області, відтоді ще двічі переобирався на цю посаду.

Також шляхом таємного голосування судді обрали заступника голови суду — Степана Шимківа, суддю з багаторічним стажем та досвідом.

Уже шляхом відкритого голосування судді переобрали секретаря судової палати з розгляду цивільних справ — суддю Надію Ковальчук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також