Так домовлялися, що інвестори злякалися

1452 0

Ми у соцмережах:

Так домовлялися, що інвестори злякалися

Ініціативи міської влади часом здатні не стільки заохотити, скільки відлякати підприємців, готових вкласти кошти у проект. Нещодавно так ледве не сталося з новими «розумними» зупинками, які планують встановити у Рівному.

Розумна зупинка 2 Після того, як у лютому міський голова Володимир Хомко запропонував, що за шість років кожен павільйон з електронікою автоматично стає власністю міста, житомирські інвестори збунтувалися. І надіслали чиновникам листа, що вони готові відмовитися від оборудки, якщо цю умову не скасують. Довелося міській владі піти на компроміс. Домовилися, що «розумні» зупинки таки поставлять, але строком лише на п'ять років. А потім їхню долю вирішуватиме вже міськвиконком наступної каденції. Андрій Умінський, комерційний директор ТОВ «Дозор Україна»:

— Одна така зупинка разом із витратами на перевезення та монтаж коштує близько 160 тисяч гривень. І щоб окупити її, потрібно більш ніж шість років. Звісно, умова безкоштовно передати місту автопавільйони з інформаційним табло по завершенні цього строку нам не підходить. Тому ми змушені були звернутися до міської влади з відповідним листом. Тепер, коли про цей пункт уже не йдеться, будемо раді продовжити співпрацю з Рівним. Нехай зупинка стоїть п'ять років, але все ж залишається у власності підприємства. Якщо згодом знайдеться інший інвестор на більш вигідних умовах, нічого проти не маємо — просто заберемо зупинки назад. Цього року ми плануємо встановити ще чотири «розумних» зупинки у Рівному і, наскільки я знаю, ще декілька планує встановити товариство «Стар». Спершу ми маємо отримати всі необхідні погодження, а вже потім приступати до монтажу. Архетип самих павільйонів, до якого рівняни вже звикли, збережемо — вони так само будуть прозорими, з великим табло та можливістю підзарядити мобільні пристрої.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також