Так пригощали в «Айвенго», що наречений провів першу шлюбну ніч у лікарні

8950 0

Ми у соцмережах:

Так пригощали в «Айвенго», що наречений провів першу шлюбну ніч у лікарні

У Рівному на весіллі отруїлось понад 20 гостей. Госпіталізували дванадцятьох, інші — на амбулаторному лікуванні. Шестеро пацієнтів перебувають у міській лікарні Рівного. Це весільні дружки, гості та наречений. З однаковими симптомами отруєння вони потрапили сюди одразу після святкування, яке відбулося 8 вересня в готельно-ресторанному комплексі «Айвенго», що на виїзді з Рівного.

— Усі пацієнти поступали в стані середньої тяжкості зі скаргами на блювоту, підвищення температури, рідкий стілець, болі в животі. Завдяки бактеріальній та детоксикаційній терапії їхній стан покращився, — прокоментувала завідувачка інфекційного відділення для дорослих Рівненської міської лікарні Галина Максимчук.

Одним із перших став погано почуватися наречений. У Богдана піднялась температура ще у першу весільну ніч. Спочатку чоловік навіть думав, що застудився. Втім, згодом зрозумів: це отруєння.

— На святкування в ресторані «Айвенго» зібралося 130 гостей, — розповів Богдан. — До весілля готувалися з березня. Заклад обрали, бо на цю дату була вільна зала. Усе харчування було з ресторану, окрім м’ясних страв і солодощів. М’ясні страви ми виключаємо, бо вони були приготовлені з усіма належними маринадами. Крім того, серед отруєних є вегетаріанка, яка м’ясо не їсть.

Вже наступного дня Юлія, дружина Богдана, обдзвонювала гостей, які роз’їхались по домівках в різні куточки України.

— Захворіло понад 50 осіб, — стверджує Юлія. — Просто в лікарню не звертались. Наші гості сподіваються, що оклигають вдома. В інфекційне відділення поїхали ті, кому було геть недобре.

Вкрай погано почувалися і дві весільні дружки. Одна з них, Ілона, яка не їсть риби та м’яса, пригадала, що їла овочі й фрукти, капусту смажену в клярі й млинець зі шпинатом та сиром. Проте, за словами начальника відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Віктора Мороза, навіть фрукт може спричинити отруєння, якщо, для прикладу, його розрізали ножем, яким до цього різали м'ясо чи інший продукт із сальмонелою.

— Попередній діагноз усіх отруєних — гострий ентероколіт, — зазначив п. Мороз. — Наші спеціалісти виїхали в заклад, взяли змиви, обстежили персонал, який був причетний до приготування їжі, відібрали ті продукти, які там були. Зараз дослідження тривають.

Нині ресторан «Айвенго» закрито на дезінфекцію. Директор закладу Василь Солодчук запевняє, що за 20 років його роботи тут масове отруєння сталося вперше:

— Ми провели повну дезінфекцію ресторану. Працівники повторно пройшли медичний огляд. Робимо усе можливе, щоб ситуація не повторилася. Ресторан відкриється після того, як буде повторно взято змиви і якщо результати аналізів будуть задовільними. Тоді й розмовлятимемо із замовниками святкування.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що власника ресторану оштрафували. За те, що не вся їжа на весілля готувалась на ресторанній кухні, він заплатить понад 20 тисяч гривень.

До слова, на Рівненщині це вже друге масове отруєння на весіллі. За день до цього у селі Більськ Рокитнівського району, тільки у приватному господарстві, отруїлося 15 осіб, з яких 9 госпіталізували. Причину епідеміологи вже з’ясували — сальмонела у харчах.

Світлана ПРОКОПЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також