- Танки дуже хороші, - майор ЗСУ про навчання на Leopard 2 у Польщі (ВІДЕО)

622 0

Ми у соцмережах:

- Танки дуже хороші, - майор ЗСУ про навчання на Leopard 2 у Польщі (ВІДЕО)

Українські танкісти розпочали навчання на німецьких танках Leopard 2.

Навчання проходять на військовому полігоні в Польщі. На запуск програми навчання українських воїнів особисто приїздив президент Польщі Анджей Дуда.

Для того, щоб опанувати нові танки, українські військові мають кілька тижнів.

- Українські воїни настільки мотивовані, що нам навіть доводиться їх стримувати. Адже дуже важливо, що вони вчилися потрохи, - розповідає польський інструктор Кшиштоф Сєрадзький.

За словами майора 4-ї танкової бригади Вадима Ходака, вони приїхали на навчання буквально з передової. Командування дало їм на збори кілька днів:

- Можу сказати, що машина дуже якісна, дуже хороша. Вона дуже сподобалась нашим солдатам. Наразі нам дуже бракує бронетехніки. І я сподіваюсь, що коли ми приїдемо з цією технікою на передову, вона врятує дуже багато життів наших солдатів. І наблизить нас до перемоги.

Додамо, що разом з танкістами роботу танків опановують також технічні спеціалісти. Адже дуже важливо, щоб українські ремонтники могли оперативно відремонтувати пошкоджені танки.

Нагадаємо, що для весняного наступу головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний просив у союзників не менше 300 нових танків. 

(Відео: Ukrinform TV)

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також