Тараканівський форт хоче забрати Сивий

2309 0

Ми у соцмережах:

Тараканівський форт хоче забрати Сивий

Перебуваючи на посаді заступника голови ОДА, Олексій Губанов складав грандіозні плани щодо Тараканівського форту, якому вже понад 100 років, як туристичного об'єкта. Губанов з посади пішов, але його ідеї залишилися. Щоправда, вже не такі грандіозні.

Заговорив нещодавно про Тараканівський форт голова Дубенської РДА та депутат обласної ради Руслан Сивий. Він хоче, щоб облрада звернулася до Міноборони з проханням передати на баланс Дубенського району цю оборонну споруду, яку у військових цілях давно ніхто не використовує. Проситимуть вже не вперше. Раніше Міноборони було не проти віддати форт, але вимагало взамін… квартири. Що на цей раз — ще невідомо.

Тараканів

Олександр Козак, заступник голови Дубенської районної ради:

— Ще коли я був головою Дубенської райдержадміністрації у 2005-2010 роках, ми питання про передачу форту не раз піднімали. Військові сказали, що віддадуть нам форт, якщо ми збудуємо 200 квартир для них. Та на це п'ять річних бюджетів нашого району треба! Тим часом форт заростає, там багато обвалів, тунелів. Не раз діти губилися. Недавно один турист два дні просидів у форті, бо впав у яму і не зміг сам вибратися. А зробити щось у Тараканівському форті ми не можемо, бо це не наш об'єкт, а тому навіть копійку на нього виділити не маємо права — незаконно. Якби форт передали у власність району, у рік ми б знайшли 50-60 тисяч гривень на нього. Принаймні обгородили б обвали, прибирали б, обкосили і доглядали за ним. Є підприємці, які готові взяти форт в оренду. Відкрити там музей, робити екскурсії чи облаштувати кафе поруч.

Додамо, що була в Олексія Губанова ще одна ідея — з дубенського летовища зробити центр екстремального молодіжного відпочинку. Воно також належить військовим, але окрім Губанова, ним поки що ніхто не цікавився.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також