Тарас Максименко: «Оборона країни у небезпеці. Небезпека — від культури»

2206 0

Ми у соцмережах:

Тарас Максименко

Більше місяця в міському управлінні культури, яке очолює Тарас Максименко, працівники СБУ перевіряли усю документацію — як паперову, так і електронну. Спочатку лиш оголосили, що перевірка стосуватиметься документів, які можуть містити інформацію про оборону країни. Та начальник управління впевнений, що перевірка СБУ — невипадкова. Бо з усіх структур міськвиконкому перевіряли лише управління культури.

Тарас Максименко, начальник управління культури і туризму:

— Якщо чесно, я взагалі не думав, що в нашому управлінні є документи з грифом «секретно». Знайшли сім. Виявляється, на документах з мобілізації майже трирічної давнини є гриф «для службового користування». Нам зараз закидають, що ми своєю неналежною роботою з цими сімома документами допустили витік інформації. З’явилися запити від СБУ. Вони збирають ще якісь додаткові документи. Я думаю, це, напевно, для суду.

«Працівники СБУ склали два адмінпротоколи на працівників управління культури. Оборона країни в небезпеці. Небезпека йде від культури…» — так прокоментував п. Максименко дії працівників СБУ

Пов’язую це з активним захистом культурної спадщини міста, на яку хочуть зазіхнути забудовники. Бо уже є дві кримінальні справи в поліції: в одній я фігурую як свідок, а в іншій — як підозрюваний (йдеться про справи щодо перешкоджання будівництву та підпалу офісу забудовника. — Ред.). Незважаючи на це, ми доробимо історико-архітектурний опорний план, який регулюватиме всю забудову в місцях історичного ареалу Рівного.

У свою чергу, управління СБУ нам повідомила, що перевірка була планова і що комісія УСБУ виявила порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють діяльність в сфері обігу службової інформації.

На Рівненщині, зазначає УСБУ, у 2017-2018 роках було проведено 81 спеціальну екпертизу і 35 перевірок додержання стану охорони державної таємниці. За рішенням суду до адміністративної відповідальності притягнуто 13 осіб.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також