Технологічний улов. Гаджети-новинки для просунутого рибалки

1228 0

Ми у соцмережах:

Технологічний улов. Гаджети-новинки для просунутого рибалки

Інтелектуальна вудка, камера-поплавок, онлайн-ехолот - компанії винаходять нові гаджети для успішної риболовлі.

Класична риболовля почала змінюватися в той момент, коли у більшості людей розвинених країн з'явилися смартфони, які можуть зв'язуватися з іншими гаджетами. Тепер немає особливої потреби купувати ехолот і кілька екранів до нього. Достатньо просто мати під рукою смартфон або планшет. Крім того, гаджети стають все більш мініатюрними, і нині у рибалки є можливість закинути інтелектуальний поплавок з камерою, використовуючи для цього вудку, начинену електронікою. гаджети для рибалки Гаджети для рибалок сильно переплелися з електронікою для туристів. Надійний супутниковий зв'язок, навігація і пошукові маяки тепер також входять до набору просунутого рибалки. Корреспондент відібрав найцікавіші пристосування, які хотів би мати кожен завзятий рибалка.

Камера FishSpy

Камера FishSpy Цей гаджет працює за таким принципом: камера, покладена у водонепроникний корпус-поплавок, транслює відео в режимі реального часу на планшет або смартфон. Радіус дії поплавка становить 100 м, передача даних здійснюється по Wi-Fi мережі. При цьому камера має вбудовану пам'ять для запису матеріалу, якої вистачає на 7 годин зйомок, а батарея камери розрахована на 3 години безперервного використання. Камера налаштована для роботи в умовах низької освітленості і глибинах до 10 м. Незважаючи на її позитивну плавучість, камеру можна опустити майже до дна, якомога ближче до наживки. Вага камери - 96 г, довжина - 21 см. Закидається камера разом з основним вантажем (годівницею). Для FishSpy доступні різні аксесуари, наприклад, маркери різного кольору (жовтого і чорного), а в комплект включені помаранчевий маркер і кільце зі спіненого матеріалу для надання додаткової плавучості камері.

Бездротовий ехолот Deeper

Бездротовий ехолот Deeper Для багатьох рибалок ехолот уже давно став звичним атрибутом. Але в бездротовому ехолоті Deeper зібрані відразу кілька напрацювань, які виділяють його серед інших. Дві половини сонара скручуються разом, прокладка-ущільнювач не дає воді потрапити всередину. Усередині розташовані гніздо для зарядки й антена Bluetooth для з'єднання зі смартфоном. Як екран виступає смартфон (планшет) на базі iOS або Android. На мобільний пристрій встановлюється додаток (з Google Play або AppStore), який відображає показання й управляє ехолотом. Внизу кульки-сонара є два металевих контакти. Під час потрапляння у воду вони замикаються, і ехолот вмикається. Після ввімкнення він починає передавати показання на сполучений смартфон або планшет. Працює пристрій у температурному режимі від -20 до +40, підходить як для літньої рибалки, так і для зимової. Робочий діапазон глибин - від 0,5 м до 40 м. Якщо мілко - ехолот пише, що занадто мілко і не передає дані. Виробник стверджує, що безперервний час роботи батареї - 4 години. Заряджається вона через MicroUSB роз'єм - треба розгвинтити пристрій і вставити кабель. Період повної зарядки - приблизно 2 години. У процесі заряджання вкотре виявляється незвичайність гаджета. У Deeper є не просто індикатори заряду (червоний-зелений) - у процесі заряджання індикатор блимає серією помаранчевих імпульсів, тим більше і тим частіше, чим більше заряду в пристрої. Коли пристрій заряджений, вмикається зелений сигнал.

Вудка Fish Sentry Rods

Вудка Fish Sentry Rods Незважаючи на всі гаджети, основним знаряддям рибалки залишається вудка. Здається, цей предмет складно зробити високотехнологічним. Але виробники примудряються нашпигувати електронікою навіть вудку. Хороший приклад - "розумна" вудка Fish Sentry Rods, яка своєчасно подасть сигнал на мобільний телефон про те, що приманка заплуталася у водоростях і потребує очищення. Це дозволяє уникнути "холостих" закидів і, як наслідок, збільшити кількість спійманої риби. До того ж, за допомогою додатка Fish Sentry можна дізнатися всю необхідну інформацію про водойму, яка вас цікавить, а також запитати поради в інших рибалок щодо нюансів лову в тому чи іншому місці. Для цього достатньо лише наявності інтернету в мобільному телефоні. Принцип роботи Fish Sentry Rods досить простий. На вудилищі розташовуються спеціальні датчики, які стежать за зміною руху кінчика, і за необхідності надсилають інформацію на мобільний пристрій. Причому таке обладнання настільки "інтелектуальне", що спроможне відрізнити клювання риби від водоростей, що заплуталися на приманку. І це є однією з основних особливостей Fish Sentry Rods. Цей гаджет має низку й інших корисних функцій. Наприклад, можливість збереження в пам'яті часу, дати і погодних умов, за яких проходила ловля. Або обмін даними з іншими аналогічними пристроїв.

Окуляри Gaffer Sportfishing

Окуляри Gaffer Sportfishing Коли риба вже спіймана, кожен рибалка повинен обов'язково зробити її фотографію і викласти її в соціальні мережі. Але часто у багатьох під рукою немає телефону або фотокамери. Компанія Gaffer Sportfishing розробила сонцезахисні окуляри із вбудованою HD-відеокамерою. Ці легкі і водонепроникні окуляри, оснащені якісними поляризаційними лінзами, вміють знімати відео у форматі високої чіткості і передавати звук через Bluetooth навушники-вкладиші, які знімаються. Ємності акумулятора в цей гаджет для риболовлі вистачить приблизно на 2,5 години безперервної зйомки відео і 10 годин прослуховування музики. У режимі очікування заряду буде достатньо приблизно на 10 днів. Зарядження гаджета відбувається за допомогою стандартного роз'єму micro-USB, запис відеоматеріалу проводиться на карту пам'яті Micro SD об'ємом до 32 Гб.

Телефон SATcase

Телефон SATcase Для тих, хто в гонитві за рибою запливає в найдальші куточки, особливо важливий постійний зв'язок зі світом. І не тільки для того, щоб похвалитися своїм уловом, а й щоб викликати допомогу або повідомити про своє місцезнаходження. Тут справжнім рибалкам підійде SATcase - чохол, який перетворює будь-який смартфон на Android на супутниковий телефон. По суті, цей гаджет являє собою комплект із супутникового приймача і додатка для смартфона. Апаратна частина девайса вміщена у захищений корпус. Вона включає в себе аварійний маяк, який може бути виявлений рятувальною системою COSPAS-SARSAT.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також