Технології та типи матриць телевізорів: яку вибрати

621 0

Ми у соцмережах:

Технології та типи матриць телевізорів: яку вибрати

На презентації 12 липня компанія Honor представить новинки, серед яких і флагманська лінійка смарт-телевізорів TV-5. Пристрої отримають різні варіанти діагоналей і OLED-матриці з підвищеною частотою оновлення. Новинка від компанії Honor https://comfy.ua/flat-tvs/ може виявитися успішним рішенням із безпечним для очей екраном. Про те, які матриці телевізорів існують і як зробити правильний вибір - у цьому матеріалі.

Особливості технологій матриць TV

Доступні технології створення матриць: PDP, LCD, LED, OLED і QLED. Перша з перерахованих уже не використовується - екрани виходили громіздкими і споживали багато енергії. Сучасні виробники вибирають:

• LCD - дисплеї на рідких кольорових кристалах. Створюються завдяки поляризації світлового потоку. Простіше кажучи кристали просіюють світло, пропускаючи тільки окремі хвилі. За допомогою електрики змінюється орієнтація молекул, що формують кристал, - так створюється зображення. Екран споживає мінімум електроенергії і відрізняється невеликою вагою.

• LED - в основі технології світлодіодне підсвічування. Переваги: хороша передача кольору і контрастність, низьке енергоспоживання, невеликі вага і товщина екрану. За статистикою такі телевізори працюють довше, ніж пристрої з іншими матрицями.

• OLED - використовуються органічні світлодіоди, що випромінюють зелений, блакитний, білий, червоний колірний спектри. При їх змішуванні виходить насичене яскраве зображення. Технологія забезпечує відмінну контрастність, широкий кут огляду, реалістичну картинку і якісну передачу відтінків. Органічні світлодіоди живуть недовго.

• QLED - в основі технології квантові точки (кристали, які світяться під впливом струму або світла). При колірній зміні кадру зображення зберігає чіткість, тут відмінна яскравість, органічна картинка, а очі під час перегляду майже не втомлюються.

OLED і QLED вважаються поліпшеними варіаціями технології LED.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також