Темпераментний «слуга», або Зґвалтована репутація Іванісова

1181 0

Ми у соцмережах:

Темпераментний «слуга», або Зґвалтована репутація Іванісова

Виборці 153-го округу, що мешкають у Рівному та Рівненському районі, вже забули, напевно, кого вони обрали до Верховної Ради на позачергових виборах у липні цього року. Їхній обранець Роман Іванісов несподівано з’явився під брендом «слуги народу» і легко виграв вибори на хвилі «зеленої» ейфорії, що охопила більшу частину українського суспільства. На жаль і для самого Іванісова, і для тих, хто його обрав, тепер їм разом доведеться вивчати особливості кримінальної відповідальності за зґвалтування неповнолітньої неприродним способом, яке Іванісов здійснив у юні роки. Не було тоді кому спрямувати гарячий темперамент юного Романа на боротьбу із корупцією. Ось і довелося йому трохи охолонути за ґратами. Але тепер він таки подолає цю корупцію! Бо ж судимість із нього вже знято. Так само, як колись із Януковича.

Інформація про те, що народний депутат був засуджений за зґвалтування, з’явилась ще у понеділок, 18 листопада. В цей день Роман Іванісов разом з іншими нардепами перебував на Рівненщині. Навіть із свого авто відповідав на запитання рівнян, які ті залишали у соцмережах. Невдовзі нардепу вже довелося відповідати на запитання журналістів — чи й справді він був судимий за зґвалтування.

Якщо вірити оприлюдненим документам, сталося це ще у 90-ті, коли про існування самого Романа Іванісова, окрім слідчих, знали лише рідні та знайомі. Тепер Іванісов депутат, і цей факт з минулого спричинив скандал.

Нардеп працює в антикорупційному комітеті Верховної Ради, який займається проєктами законів, які мають побороти злочинність. Цим він і пояснив інформацію про його судимість, яка мала б його, за задумом замовників, опорочити. Іванісов відразу ж у понеділок так і відреагував у своєму Facebook, назвавши цю інформацію замовною: «На щастя, мої виборці, однодумці, колеги — розумні і професійні люди, які вже давно можуть відрізняти реальність від дешевої «чорнухи». Хоча за інформацією, яка надійшла до мене від правоохоронних органів, не така вже та «заказуха» була і дешева. Це ж треба мати таку щедрість, щоб витратити вкрадені в українців мільйони гривень на мене, замість того щоб побудувати собі чергову віллу чи придбати «Майбах» для чергової коханки. Замовлення на мене надійшло з сервера, що знаходиться у Сан-Франциско. Через російські інтернет-«сміттєзбірники» вже потрапило до контенту українських сайтів п‘ятої ланки. Коштувала ця схема замовникам сотню тисяч доларів».

Однак уже ближче до вечора інформацію про судимість Іванісова підтвердили авторитетні українські видання. За інформацією «УНН», згаданого «слугу народу» затримували 14 вересня 1995 року Куйбишевським райвідділом міліції Запорізької області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) Кримінального кодексу України, який діяв на той час. 22 вересня його відправили до СІЗО, але через три дні відпустили за рішенням суду. Однак 25 жовтня 1995 року міліція затримала Іванісова повторно. За інформацією джерела у правоохоронних органах, 21 березня 1996 року Іванісов був засуджений до 3 років 6 місяців позбавлення волі, з яких відбув 2 роки 6 місяців у виправно-трудовій колонії загального режиму.

Після деталізації цієї інформації сам Роман Іванісов замовк і став недоступним для журналістів, а його помічники наполегливо радили зачекати до кінця тижня. Мовляв, це пов’язано із тим, що вони надіслали офіційні запити до поліції, які мають очистити репутацію антикорупціонера. Але чи це допоможе? Бо невідомо, які ще «темні» плями є у біографії темпераментного «слуги народу».

Нагадаємо, що Роман Іванісов до свого походу в політику активно займався бізнесом. А вже в 2010 році був обраний депутатом Рівненської облради за списками партії «Батьківщина». Пізніше, з 2015 по 2016 рік, працював помічником тодішнього нардепа від УДАРу, а згодом голови Рівненської ОДА Віталія Чугуннікова. У 2015 році Іванісов знову балотувався до Рівненської обласної ради, але від БПП. У 2019 році безпартійний Іванісов під брендом «Слуги народу» виграв парламентські вибори по 153-му виборчому округу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також