Тендерні хитрощі: як клуб у Гощі подорожчав утричі

1962 0

Ми у соцмережах:

Тендерні хитрощі: як клуб у Гощі подорожчав утричі

55-річна будівля районного будинку культури у центральному парку Гощі має трохи ліпший вигляд, аніж закинутий будинок Валевських по сусідству. У 2015 році у районі провели тендер і виділили кошти на заміну даху та ремонт фасадів клубу. Гроші будівельники «освоїли», а ось стіни так і залишилися обдертими.

Наприкінці 2015-го тендер виграло товариство «Укрбудреммонтаж інжиніринг», що зареєстроване на Вадима Сака і яке, як ми уже писали, належить до ряду фірм родини Фалко. Відповідно до підписаного договору, фірма мала відремонтувати дах та фасади за 2,3 млн. грн. Проте за ці гроші було замінено тільки дах. Анатолій Івасюк, начальник районного відділу культури, який проводив тендер, зазначає, що компанії не вистачило передбачених грошей.

Нагляд за виконанням робіт проводив обласний департамент будівництва, і у нього виникало дуже багато зауважень до проекту, його постійно коригували, окрім того, змінилися державні будівельні норми, тож вартість робіт зросла, — коментує пан Івасюк. — Фірма зробила ремонт покрівлі, водозлив, а ось на ремонт фасадів ми мусили корегувати проектно-кошторисну документацію. Наразі вона проходить експертизу. Вартість утеплення будівлі, за підрахунками, — 5 млн. грн. Наразі маємо лише 1,5 млн. грн., виділених з обласного бюджету. Ще, може, 700 тис. дадуть з районного. А як далі — не знаємо. Після утеплення будинок культури буде зеленим, заплановано підсвітку стін.

Востаннє фасади ремонтували у 2002 році, тоді РАЕС пофарбувала стіни. Всередині капітальний ремонт був понад 15 років тому. Нині, окрім фасадів, дуже потребує ремонту актова зала, але на це потрібно приблизно вісім мільйонів, яких ми не маємо.

Відділ культури, за словами п. Івасюка, тендер на утеплення фасадів оголошувати не збирається. Кошти віддадуть «Укрбудреммонтаж інжинірингу» у рамках договору 2015 року. Хоча законодавство передбачає, що без тендера можна обійтися лише у тому випадку, якщо додатково виділена сума не перевищує 50% вартості робіт.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також