Тенісні корти у парку «подорожчають» до 9 мільйонів?

650 0

Ми у соцмережах:

Тенісні корти у парку «подорожчають» до 9 мільйонів?

Доки юні спортсмени чекають реконструкції старих кортів у центрі Рівного, депутати підраховують — у скільки ж це може обійтися бюджету? Бо якщо раніше йшлося про суму в понад два мільйони гривень, то тепер уже звучать різні версії. Так що ж планують зробити у парку ім. Шевченка за ці гроші й на якому етапі нині роботи?

Роман Яворський, член постійної комісії з питань бюджету і фінансів:

— Говорили ж, що виділено 2,5 мільйона і їх достатньо для завершення робіт. А тепер дізнаємося, що того уже замало і «розбито» роботи на кілька черг. То на скільки ж мільйонів проєкт, яку суму вже витратили і скільки передбачається витратити?

Володимир Ляшук, начальник міського УКБ:

— Укладено договір з проєктантами, це в межах 200 тисяч гривень. Сам проєкт перебуває на стадії розробки. Я сьогодні не можу сказати, яка вартість проєкту. Тому що не взято ще технічні умови з підключення електроенергії, каналізації, води. Не з’ясовано до кінця, чи будуть там усі чотири корти задіяні.

Роман Денисюк, депутат міської ради Рівного:

— Поясню: все розпочалося зі звернення батьків, які, по суті, використовують лише нижній корт біля станції переливання крові. Юридичний процес запустився із сесії, яка була 10 серпня — тоді в документацію внесли правки, щоб можна було укласти договір з проєктантами. На сьогодні є вартість, яка ще буде переглядатися УКБ — як кошторисна документація, яка сформована на 9 млн. Але мова не тільки про той корт піщаний, а взагалі — щоб комплексно закрити одним махом це питання. Щодо фінансування, то потрібно було розбити на декілька черг, на 2–3 роки, щоб було не критично для бюджету — це приблизно 2,5–3,5 млн. На сьогодні проєктна документація готова на 90%, і зараз триває фінальний етап: отримання технічних умов з «Рівнеобленерго» та «Рівнеоблводоканалу». Далі буде експертиза. Тож у цьому році (якщо не буде якихось змін на законодавчому рівні) можна підготувати земельні роботи, а в наступному зробити один з двох кортів для дітей.

Чому було на початку 2–2,5 мільйона? Бо ми думали робити один блок. Але по-господарськи буде запроєктувати весь комплекс, а реалізовувати його в міру можливостей фінансування. Невдовзі презентуємо, що це буде — і депутатському корпусу, і всім бажаючим.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також