"Теорію Неймовірності" на Українському радіо вестиме відомий письменник з Рівного і йому потрібна допомога рівнян

925 0

Ми у соцмережах:

Популярний рівненський письменники Макс Кідрук цієї осені вестиме авторське шоу #ТеоріяНеймовірності на Українському радіо.

З науковими темами Макс Кідрук вже визначився, проте проект стосуватиметься не лише науки, але й поп-культури, і тут йому потрібна допомога рівнян, повідомив він у Фейсбуці.

- Плануємо 70 коротких, на 5-10 хвилин, випусків, які розвінчуватимуть популярні міфи та стереотипи. Випуски виходитимуть на радіо щодня з 6 вересня, о 7:30 та 16:55. Записи програм, що вже вийшли, можна буде прослухати на сайті Українського радіо та подкастах Суспільного. Я також поширюватиму їх на своїх сторінках у соцмережах.
Чому "Теорія Неймовірності"? Тому що наука постійно йде проти течії і заперечує усталену думку. Галілей колись виступив проти клерикалів, сказавши, що Земля обертається навколо Сонця, а не навпаки. Дарвін був один проти всіх, коли заявив, що дивовижна складність живого не потребує творця. Ейнштейн узагалі наговорив стільки всього про простір та час, що багатьом досі на голову не налазить. Усі ці ідеї свого часу видавалися божевільними, й потрібна була неабияка хоробрість, щоб відійти від загальноприйнятих переконань і визнати, що правда неймовірніша, ніж будь-хто міг би уявити.
Саме тому - "Теорія Неймовірності".
Я розповідатиму про речі, які на перший погляд видаються немислимими. Говоритиму, наприклад, чому відмова від поліетиленових пакетів, попри весь ажіотаж, ні на що не впливає. Що "Тесла" - це посереднє авто, яке далеко не завжди є екологічнішим за гібридні автівки. Що абсолютна більшість бактерій нешкідливі, а є навіть такі, без чийого заспокійливого впливу на імунітет ми не зможемо жити. А ще - про старіння, ГМО, польоти на Марс і глобальне потепління. Нудно точно не буде.
З науковими темами я вже визначився, проте проект стосуватиметься не лише науки, але й поп-культури, і тут мені потрібна ваша допомога. В одній із передач я розказую, що не так із маневруванням космічних кораблів у "Зоряних війнах" та "Експансії", й зараз хочу, щоб ви накидали мені щось подібне - фейспалмні ідеї з фільмів та книг, які вас давно бісять, але про які ніхто не говорить. Пишіть у коментарях, які ляпи з популярної культури ви хотіли б, щоби я розглянув. Буду дуже вдячний!
Ну й насамкінець. Українське радіо мовить у Києві на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням у першому коментарі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також