Тепер зрозуміло, чому вулицю Лермонтова у Рівному перейменували на Любомирського

2212 0

Ми у соцмережах:

Тепер зрозуміло, чому вулицю Лермонтова у Рівному перейменували на Любомирського

Нову назву остаточно закріпили рішенням сесії міськради від 8 липня цього року.

У пресслужбі міської ради Рівного пояснили, чому вулиця Лермонтова отримала назву саме на честь Казимира Любомирського:

- Нещодавно чимало вулиць Рівного отримали нові назви. Десь це данина минулому, а десь - імена новітніх Героїв. Та не всі жителі громади розуміють: чому саме таку назву обрали? Тож спільно з управлінням культури і туризму Рівненської міської ради розпочинаємо знайомити ближче із постатями, чиї імена тепер носитимуть вулиці нашого міста.
Рівненський князь Казимир Любомирський належав до роду Любомирських – князів, які понад 200 років були власниками міста Рівне. Польський аристократ, освітній діяч, меценат, куратор місцевої гімназії, композитор. Князь Казимир закохався в музику, будучи ще дитиною. Його талант цінували в Європі – князь отримав популярність композитора ще за життя. Він вміло володів декількома музичними інструментами, влаштовував музичні вечори в своєму рівненському палаці, робив добрі справи для міста та був шанованою людиною. його спадщина налічує понад шість десятків фортепіанних п’єс, пісенні і салонні танцювальні мініатюри.

У 1920-1930 роках вул. Лермонтова мала назву Казимира Любомирського.

До слова, ще два роки тому повернути вулиці Лермонтова її історичну назву просив дослідник історії міста Андрій Климчук. Тоді він подав міському голові електронну петицію.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також