Тепло у Рівному не включать — до справжніх холодів

1953 0

Ми у соцмережах:

Тепло включили тільки у пологовому будинку Рівного

Настали перші заморозки, які особливо відчуваються вранці, коли рівняни ідуть на роботу, ведучи дітей у школи та дитсадки. У квартирах теж стало вогко, прохолодно і незатишно. Однак теплих батарей поки чекати не варто, бо надворі ще не настільки холодно, як того вимагає закон для старту опалювального сезону. Про підготовку до зими говорили у вівторок на засіданні міськвиконкому.

Володимир Лапюк, начальник відділу благоустрою управління житлово-комунального господарства департаменту інфраструктури та благоустрою:

— Майже всі комунальні підприємства готові до роботи в осінньо-зимовий період. Ще є два об’єкти, яким потрібен капітальний ремонт: під час підготовки проводили гідравлічні випробування тепломереж, тож виявили у Квасилові та Рівному по одній такій мережі, де поточними ремонтами уже не обійдешся, а потрібен саме капітальний. Виділено кошти на ремонти, замовлено проєкти. По Квасилову проєкт уже експертизу пройшов, там дотендерна сума, тож думаю, що цього тижня буде підписано угоду і підрядник візьметься за роботу. Аналогічно по Рівному — проблемна ділянка знаходиться на території обласної лікарні. Тут невеличка затримка у тому, що не можемо виконувати капітальні роботи на землях, які не належать місту. Я завіз у ЦНАП документи, щоб отримати цю ділянку в тимчасове користування для проведення ремонту — сподіваюся, в терміни теж вкладемося.

Щодо дорожніх служб, то доки дозволяє погода, роботи ще тривають — поточні ремонти вулиць, проїздів, дворових територій. Техніка в ШЕУ, спецкомбінаті та у тресті зеленого господарства перебуває у справному стані. Обладнання підготовлене. Пісок та відсів є, розглядаються пропозиції щодо закупівлі солі. Думаю, все буде в порядку.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Має бути середньодобова температура 8 градусів тепла три доби поспіль, тоді будемо повністю вмикати тепло. Є потреба включити пологовий будинок, щоб малята не мерзли — це ми зробили. Так само було й у попередньому році. Що стосується комунальних підприємств, то всі готові, очікуємо лише зниження температури.

Якщо буде потреба і виникнуть якісь перебої з живленням, то на теплових пунктах буде використано генератори. На пунктах незламності люди будуть отримувати гарячі напої, підзаряджати гаджети, як і раніше. Якщо рівняни будуть звертатися на гарячу лінію, що треба відкрити якісь локації, то ми цим займемося. Пункти всім забезпечені.

Що стосується ремонту тепломережі на території обласної лікарні, також займаємося цим питанням, щоб дали можливість попрацювати на цих землях. Але це не зупинить при потребі подачу тепла — технічна можливість для того є.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також