Тепло з Рівненщини піде у жовтні

3235 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Цьогорічний вересень в області був одним із найтепліших за останні півстоліття, що призвело до температурного рекорду. Стовпчик термометра 16 вересня зафіксував підвищення температури повітря до +30,3 градуса тепла. Попередній рекорд було встановлено у 1947 році — тоді повітря прогрілося до +28,5 градуса. Однак уже скоро ми відчуємо справжню осінь та подих зими. Адже у жовтні температура повітря різко знизиться.

 Василь Троцюк, кліматолог:

До 17 вересня на Рівненщині ще були теплі вечори. Зараз вечори холодні, проте вдень ще відносно тепло. Першу половину вересня ще можна назвати літньою. Адже кліматичні зміни призвели до того, що зима забирає частинку березня, а літо зсунулося на вересень. Однак уже почнеться осінь. Якщо зараз температура повітря вдень становить +15-18 градусів, то весь наступний тиждень вона буде опускатися. Уже з 10 жовтня повітря не прогріватиметься вище +13 градусів, а вночі можливі заморозки.

В Карпатах уже випав сніг — це є першою ластівкою, що потрібно готуватися до холоду. Загалом осінь не буде мокрою. Дощ в Україні зараз випадає лише локально. Тобто небагато на певній території. Не буде такого, що дощ падатиме цілий день. Це пояснюється зоною високого тиску, в яку потрапила Україна.

Великі водяні хмари формуються над Атлантикою та уже залили Іспанію, Італію та Грецію. Однак до нас вони не доходять, бо високий тиск виштовхує їх на північ.

Сніг на Рівненщині потрібно очікувати наприкінці листопада. Правда, цей сніг не буде довго лежати. Але з 20 листопада ми уже відчуємо подих зими. Прогнозую, що зима цього року буде пізньою. Сніг, що падатиме, одразу танутиме. З 1 по 5 грудня перші сніги заметуть Рівненщину, але вони розтануть. Постійний сніг в області випаде лише з 25 грудня, під Новий Рік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також