Теплопостачальники хочуть підвищити тарифи

1492 0

Ми у соцмережах:

Теплопостачальники хочуть підвищити тарифи

Збільшити з 1 травня тарифи на послуги з опалення та підігріву води бюджетним установам та іншим юридичним особам міста попросили міськвиконком теплопостачальники Рівного. Мотивували таке прохання цьогорічним зростанням вартості природного газу та мінімальної зарплати в державі. Мовляв, через це існуючі тарифи не покривають витрати, тому теплопостачальники отримають до кінця опалювального сезону понад 5 мільйонів гривень збитків. Враховуючи вищенаведене, директор КП «Теплотранссервіс» Петро Сергійчук, просив встановити тарифи на рівні: 378,9 гривні за 1 гігакалорію тепла, 17,05 гривні за підігрів 1 кубометра води та за обігрів 1 кв. метра загальної площі для бюджетних установ — 9,93 гривні, для інших споживачів — 10,43. У запропонованих тарифах на централізоване опалення для бюджетних установ заклали 24% рентабельності, для інших споживачів — 25%.

Збільшити з 1 травня тарифи на послуги з опалення та підігріву води бюджетним установам та іншим юридичним особам міста попросили міськвиконком теплопостачальники Рівного. Мотивували таке прохання цьогорічним зростанням вартості природного газу та мінімальної зарплати в державі. Мовляв, через це існуючі тарифи не покривають витрати, тому теплопостачальники отримають до кінця опалювального сезону понад 5 мільйонів гривень збитків. Враховуючи вищенаведене, директор КП «Теплотранссервіс» Петро Сергійчук, просив встановити тарифи на рівні: 378,9 гривні за 1 гігакалорію тепла, 17,05 гривні за підігрів 1 кубометра води та за обігрів 1 кв. метра загальної площі для бюджетних установ — 9,93 гривні, для інших споживачів — 10,43. У запропонованих тарифах на централізоване опалення для бюджетних установ заклали 24% рентабельності, для інших споживачів — 25%. Члени міськвиконкому на таку пропозицію не пристали. Їм видалося недоречним приймати нові тарифи наприкінці опалювального сезону, хоч п. Сергійчук переконував, що поки рішення набере чинності, до нового опалювального сезону часу залишиться небагато. Надто високою видалася членам міськвиконкому й рентабельність, закладена у тарифах для бюджетних установ. Тому вони вирішили розгляд тарифного питання поки що відкласти. На цьому наполягав і відповідальний за теплозабезпечення у місті начальник міського управління житлово-комунального господарства Юрій Собчук.

Довідка Бюджетні установи нині платять за опалення 1 кв. м 8,02 гривні, інші споживачі — 8,33 гривні. Вартість послуг з підігріву води і теплової енергії для цих груп споживачів однакова: відповідно, 13,78 грн. за 1 кубометр та 306,23 грн. за 1 гігакалорію. Рентабельність у цих тарифах — 21%.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також