Тепловики пояснили, чому довго не відновлюють розриті двори у Рівному

806 0

Ми у соцмережах:

Тепловики пояснили, чому довго не відновлюють розриті двори у Рівному

У дворі на вулиці Курчатова, 1-Б у Рівному працівники "Рівнетеплоенерго" засипали яму та почали відновлювати дорожнє покриття. Йдеться про місце, де раніше замінили труби, але упродовж тривалого часу не могли засипати яму.

На таку ситуацію журналістам Суспільного поскаржилися мешканці будинку. На інформаційний запит Суспільного надійшла відповідь від "Рівнетеплоенерго" за підписом технічного директора Олександра Ющука. Той пояснює, що раніше це не могли зробити через припарковані автівки. Завершити роботи у цьому дворі обіцяють до 15 вересня.

Щодо Коновальця, 12, де теж мешканці нарікали на розритий тепловиками двір, то там завершити заміну тепломереж мають до 5 вересня, а відновити асфальт – упродовж двох тижнів.

"Тривалість проведення ремонтних робіт після гідравлічних випробувань спрогнозувати складно, так як вона залежить від багатьох факторів (довжина ділянки пошкодженої корозією, наявність в зоні проведення розкопок комунікацій, характер пошкодження і т.д.). Отже, визначитись з об’ємами робіт можливо лише після проведення розкопок".

У відповіді також пояснили, що тепломережу оглядають фахівці і визначають об’єми робіт та потребу в матеріалах.

"Через високу ціну матеріалів та складну фінансову ситуацію товариство не має змоги зберігати на складах достатню кількість аварійного запасу попередньо ізольованих трубопроводів. Матеріали замовляються на конкретні аварійні ділянки, це призводить до затягування періоду проведення ремонтів," – йдеться у відповіді.

В "Рівнетеплоенерго" уточнили, що завдяки гідравлічним випробуванням виявили 71 ділянку тепломереж, непридатну до експлуатації в опалювальний сезон. Станом на 31 серпня замінили труби на 52-х аварійних ділянках, на інших ще працюють і мають завершити роботи до 1 жовтня. При цьому провели 93 розкопки теплових мереж, відновили благоустрій в 66 місцях. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також