Теракт у Закарпатті: депутат-підривник залишив передсмертну записку

1148 0

Ми у соцмережах:

Теракт у Закарпатті: депутат-підривник залишив передсмертну записку

У Міністерстві внутрішніх справ кажуть, що чоловік готувався до свого вчинку заздалегідь.

У будинку депутата, який підірвав кілька гранат у будівлі Керецьківської сільської ради, знайшли передсмертну записку.

Про це під час брифінгу Конгресу місцевих і регіональних влад заявив МВС Ігор Клименко.

"У Закарпатській області відбулася надзвичайна подія, коли один із депутатів сільради приніс на засідання до своїх колег гранати і кинув їх практично їм під ноги. Можна сказати, що він залишив після себе відповідну інформацію, записку", – повідомив міністр.

Нагадаємо, 15 грудня у приміщенні, де відбувалася сесія Керецьківської сільської ради Хустського району, сталися вибухи. Як видно на відео, що з’явилися в мережі, один із депутатів під час засідання жбурнув у колег три бойові гранати.

Унаслідок вибуху постраждало 26 осіб. За відомостями правоохоронців, шестеро людей перебувають у важкому стані. Підривник теж вижив.

За повідомленнями ЗМІ, депутат Сергій Батрин, що приніс і підірвав гранати, ймовірно, був обурений деякими бюджетними питаннями. Раніше в нього вже був тривалий конфлікт із головою сільради.

Служба безпеки України розслідує цей випадок за ч. 1 ст. 258 ККУ – терористичний акт. Власне розслідування провадить поліція: за ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також