Територіальні громади Рівненщини боргують «Укрзалізниці» мільйони

597 0

Ми у соцмережах:

Територіальні громади Рівненщини боргують «Укрзалізниці» мільйони

Це питання підняли на селекторній нараді із головами громад

Територіальні громади Рівненщини боргують «Укрзалізниці» 4,2 млн грн за перевезення пільговиків у минулому році. Більшу половину від цієї суми перевізнику не компенсувало Рівне. Про це повідомляє прес-служба ОДА. 

«Протягом 2020 року по Рівненській області надано послуг за перевезення пільгових категорій громадян на суму 5,8 млн грн. Відшкодування склали лише 27,3 %. Лише Рівному надано послуг на понад 2,5 млн грн. Проте містом як торік, так і з початку 2021 року не заключено договір із Укрзалізницею», - доповів начальник управління інфраструктури та промисловості ОДА Федір Мисюра.

Разом з тим, у минулому році «Укрзалізниця» сплатила в громади Рівненщини 65 млн грн податків: з них – податок на землю близько 50 млн грн, а також 60% від податку на доходи фізичних осіб – майже 15 млн грн.

«Доходи в громади від «Укрзалізниці» в 14 разів більші від суми, яку ці території мають їй сплатити. У нас виходить односторонній рух співпраці. Потім ми дивуємося, чому залізниця скасовує рейси чи не відновлює рух вузькоколійки. Прошу керівників громад серйозно віднестися до цього, і не чекати, доки перевізник буде ставити ультиматум», - звернувся Віталій Коваль до керівників громад.

На сьогодні загальна потреба на компенсацію за пільговий проїзд по Рівненській області на 2021 рік становить близько 10 млн грн. Разом з тим, укладені договори на відшкодування за пільгове перевезення лише з 3 громадами: Радивилівською, Сарненською та Шпанівською на суму 357 тис грн.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також