Територію церкви закрили ланцюгами та замками: у Рівному прийшли виселяти релігійну парафію, що у центрі міста

6955 0

Ми у соцмережах:

Територію церкви закрили ланцюгами та замками: у Рівному прийшли виселяти релігійну парафію, що у центрі міста

У Рівному з приміщення на вулиці Словацького вчергове пробують виселити релігійну громаду парафії Святого Миколи Чудотворця. У вівторок, 12 січня, туди прийшли державні виконавці.

Стягувачем у документах працівників виконавчої служби вказане Управління Рівненсько-Волинської єпархії Православної церкви України. Церква та єпархіальне управління впродовж майже півтора десятка років ділили одну будівлю, повідомляє Суспільне.

Парафіяни храму разом з настоятелем стверджують на приналежності своєї релігійної громади до Православної церкви України. Люди зібрались під стінами культової споруди з плакатами. Вони вважають, що причиною спору може бути земля у центрі міста, це 14 соток.


Раніше керуючий Рівненсько-Волинською єпархією ПЦУ єпископ Гавриїл Суспільному заявляв:

"Вже 15 років ми ведемо судові процеси. Ми лише мирним шляхом хочемо це питання вирішити. Дійшли фіналу. Останній з можливих в Україні судів прийняв рішення на нашу користь. Як був весь будинок наш - так і залишиться. Ми їх любимо. Хоча вони – 14 років – поза межами церкви".

Про майбутнє майна, казав єпископ, думатиме єпархіальна рада.

11:40
Представники парафії переконують виконавців, що також подали до суду оскарження на примусове виселення. Щоправда, документів, які це підтверджують, не надали.

Територію церкви закрили ланцюгами та замками.

Зазначимо, що раніше через спротив парафіян виконавці відтерміновували виселення.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також