Термін придатності минув, але їсти можна. Це стосується не всіх продуктів

1856 0

Ми у соцмережах:

Термін придатності минув, але їсти можна. Це стосується не всіх продуктів

Шукайте на упакуванні напис «Бажано вжити до» і вказану дату. Це означає, що так виробники убезпечують себе від можливого псування продукту, але він зберігається придатним до вживання довше. Але перед тим, як вживати протермінований продукт, слід його оглянути, аби не було цвілі, ознак гниття, неприємного запаху чи якихось не властивих продукту грудочок.

Експерти з продажу назвали продукти, які придатні для вживання і після кінцевої дати споживання.

Картопляні чипси: через високий вміст солі вони придатні довше.

Шоколад: триваліший термін його придатності забезпечує високий вміст цукру.

Кетчуп: якщо зберігали правильно, в сухому і прохолодному місці, то його можна вживати й через рік після кінцевої дати споживання.

Йогурти: можуть зберігатися набагато довше від вказаного терміну, але переконайтесь, чи не змінили вони своїх властивостей.

Пастеризоване молоко: перекип’ятіть, тоді точно все буде добре.

Яйця: пам’ятайте про простий експеримент — яйце треба занурити у воду, якщо воно плаває, то всередині є газ і бактерії, а отже, викидайте, якщо ж опустилося на дно — то, скоріше за все, воно придатні в їжу.

Твердий сир: може покритися пліснявою або нальотом, але його легко можна зняти ножем, і сир придатний для споживання. А от з м’якими сортами сиру експериментувати не варто.

Хліб: найкращі грінки й сухарики виходять саме з несвіжого хліба, якщо немає плісняви чи плям іншого кольору, хліб можна їсти.

Рис та макарони: можуть зберігатися після закінчення терміну придатності ще кілька місяців, але тільки в сухому, темному та прохолодному місці.

Фрукти та овочі: якщо не містять ознак гниття, не змінили свого кольору і форми, не пересохли — можна їсти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також